Rtanjski čaj 100g

120 RSD

Rtanjski Čaj: Prirodni Napitak sa Moćnim Lekovitim Svojstvima

Rtanjski Čaj: Prirodni Napitak sa Moćnim Lekovitim Svojstvima

Rtanjski čaj cenjen zbog svojih brojnih lekovitih svojstava. Iako su njegove karakteristike tek delimično istražene, poznato je da ova retka biljka sadrži oko 2% etarskog ulja, timola i karvakrola, kao i 7% tanina, što ga čini moćnim saveznikom u očuvanju zdravlja.

Hemijski Sastav i Benefiti

Snažna Antibakterijska Aktivnost

Tanini, značajan deo sastava rtanjskog čaja, poznati su po svojoj snažnoj antibakterijskoj aktivnosti. Pored toga, čaj je bogat vitaminima A, C, E i B grupe, niacinom, tiaminom i piridoksinom, pružajući širok spektar hranljivih sastojaka neophodnih za održavanje zdravlja.

Lekovito Delovanje

Respiratorni i Digestivni Sistem

Rtanjski čaj je posebno koristan u lečenju bolesti respiratornog i digestivnog sistema. Osobe koje se bore sa hroničnim kašljem, bronhitisom ili astmom mogu pronaći olakšanje u redovnoj konzumaciji ovog napitka. Takođe, pomaže u regulaciji probavnog sistema, od nadimanja do dijareje.

Zaštita Srca i Krvnih Sudova

Ovaj čaj doprinosi zdravlju srca i krvnih sudova, snižavajući nivo LDL holesterola i štiteći od kardiovaskularnih oboljenja.

Antibakterijsko i Antiseptično Dejstvo

Zahvaljujući svojim antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima, može se  koristiti za dezinfekciju rana i ublažavanje simptoma uboda insekata.

Detoksikacija i Imunostimulacija

Delovanje kao diuretik doprinosi eliminaciji toksina iz organizma, dok antioksidansi prisutni u čaju štite od bolesti i jačaju imuni sistem.

Pomoć Kod Seksualne Disfunkcije

Takođe poznat po svojoj podršci u rešavanju problema seksualne disfunkcije kod muškaraca i žena, što ga čini cenjenim i van granica Srbije.

Način Pripreme

  1. Prelivanje: Jednu supenu kašiku herbe rtanjskog čaja preliti šoljom (200 ml) ključale vode.
  2. Stajanje: Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10-15 minuta.
  3. Procediti: Čaj procediti.
  4. Konzumiranje: Piti tri puta dnevno po šolju čaja pre jela.

Pakovanje 100g

U ponudi i pakovanje od 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top