Soda bez aluminijuma Orgona 400g

640 RSD

Soda zbog svog snažnog alkalnog delovanja, koristi se kao prirodni regulator kiselosti.

 

Soda bez aluminijuma Orgona 400g

Soda zbog snažnog alkalnog delovanja, koristi se kao prirodni regulator kiselosti.

Sastav: 100% natrijum hidrogen karbonat

Nedostatak bikarbonata u organizmu može da izazove niz zdravstevnih problema. On je po prirodi prisutan u svakom organizmu a manjak izaziva određene zdravstvene probleme koje možemo preduprediti povremenim uzimanjem soda-bikarbone preventivno.

Kao preventiva soda će pomoći u balansiranju kiseline i baze u našem telu.

Natrijum hidrogen karbonat je bazna supstanca koja se ne rastvara lako u vodi ali vrlo brzo deluje kao antacid pa nas rešava nadutosti, mučnine, podrigivanja i lošeg zadaha. Gotovo trenutno otklanja problem sa viškom želudačne kiseline a služi za alkalizaciju celog organizma.

Pomaže pri prehladi i gripu, dijabetesu, dermatološkim oboljenjima ali i kada je u pitanju oralno zdravlje, higijena zuba i usne duplje.

Terapija sodom pomoći će nam pri lečenju mokraćne bešike i kiselosti urina. Dobra je za regeneraciju kože i sluzokože.

Potrebno je biti obazriv kada su osobe sa povećanim krvnim pritiskom u pitanju jer soli u sodi dovode do povećanog krvog pritiska.

Tradicionalno se koristi kao svestrano sredstvo za čišćenje u domaćinstvu kao i za negu grube kože tela i prirodno izbeljivanje zuba. U kulinarstvu koristi za dizanje i testa. Često se menja s praškom za pecivo.

U kozmetici se soda bikarbona koristi za negu kože i za čišćenje, piling, izbjeljivanje i izjednačavanje tena , a osvežuje telo i prostore. Antiseptički uticaj je koristan za čišćenje kuće i odeće, a pomaže je i kod otapanja kamenca. Dovoljno je da pola kafene kašičice sode rastvorimo u čaši vode i popijemo ili progutamo tabletu sode po potrebi.

Veoma je delotvorna za:

alkalizaciju organizama, pranje i izbeljivenje zuba, pranje voća i povrća, otklanja ustajale mirise flašica, za pranje veša.

Osobe sa bolestima bubrega trebalo bi da konsultuju svog lekara ako koriste sodu, mada, postoje istraživanja koja potvrđuju pozitivan učinak sode kod bolesti bubrega i razbijanja kalcifikata-kamena u bubregu i bešici.

Način upotrebe:

Alkalizacija organizama:

Pola kafene kašičice sode rastvoriti u čaši vode i popiti. Kontinuirano korišćenje sode bikarbone obezbeđuje optimalnu pH vrednost želudačne flore čime se optimalizuje proces varenja kao i stepen iskorišćenosti hranljivih materija i minerala iz hrane.

Kome se upotreba ne preporučuje?

Deca mlađa od 5 godina,

Osobe koje imaju dijagnostikovana teška oboljenja bubrega,

Osobe čiji je organizam osetljiv na natrijum bikarbonat,

Osobe koje imaju oboljenja srca, jetre ili imaju visok krvni pritisak.

Soda bikarbona bez aluminijuma je dijetetski suplement pogodan za oralnu upotrebu.

Napomena:

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 400g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top