Sojini komadići 100g

60 RSD

Sojino komadići su izvor proteina, odnosno esencijalnih aminokiselina i zaštitnih materija, minerala i vitamina, značajnih za ukupni metabolizam.

Sojini komadići 100g

Sojini komadići su još jedan izvrstan dodatak raznim jelima bogat hranljivim sastojcima. Proizvod dobijen savremenim procesom prerade odabranog sojinog zrna sa višim sadržajem proteina..

Oni su izvor proteina, odnosno esencijalnih aminokiselina i zaštitnih materija, minerala i vitamina, značajnih za ukupni metabolizam. Soja ima visoku hranljivu i biološku vrednost. Karakteriše ih strukturni integritet koji se zadržava i prilikom hidratacije, kuvanja, sterilisanja i sličnih postupaka.

Karakteristike:

Proizvedeno od odmašćenog sojinog brašna bogatog belančevinama.

Oblik proizvoda –komadići (10 – 20 mm).

Podvrgnuto kontrolisanoj termičkoj obradi čime se deaktiviraju antinutritivni enzimi, što daje proizvodu visoko prehrambenu i biološku vriednost.

Sojini komadići imaju mesnu strukturu koja je sačuvana tokom hidracije i kuhinjske obrade.

Visoka upijajuća moć (vode, masnoće i začina).

Koristi se u jelima kao zdrava zamena za komadiće mesa.

Izrazito je bogat izvor kvalitetnih biljnih belančevina.

Bogat izvor kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, bakra, cinka, gvožđa i fosfora.

Nizak sadržaj masti i soli.

Priprema :

Potopite komadiće u kipuću vodu ( 2-3 puta većeg volumena od volumena kockica ), začinite solju. Pustite da se natapaju oko 30 minuta dok ne narastu do svog celokupnog volumena. Nakon toga dobro iscedite vodu iz komadića.

Nakon što se ocede, sami ili u kombinaciji sa mesom, mogu se koristiti u pripremi pilava, paprikaša, gulaša, ragua itd. Kada se koriste u pripremanju čorbi, komadići se stavljaju suvi.

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 2kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top