Tofu namaz pikant 150g Uljarica SSM

155 RSD

Tofu namaz pikant 150g

Tofu namaz pikant je dobijen fermentacijom sojinog mleka. Idealan je i kao podloga za pripremu sendviča, kao preliv za salate, dekoraciju za kanapee…

Posebno pogodno za sve one koji preferiraju biljnu ishranu. Proizvodi se od soje, sojinog mleka, morske soli, začina i suve paprike. Bez dodatog konzervansa, veštačkih boja i aroma, postan na vodi. Ne sadrži sirovine životinjskog porekla pa je pogodan za dane posta, vegetarijance i vegane.

U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva. Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola.

Soja ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.

Bogata je lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.

Tofu se preporučuje makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane. Sadrži sve esencijalne amino kiseline i to je čini jedinstvenom.

Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao. Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim sojin sir jedini kompletan biljni izvor proteina.

Dodavanjem umerenih količina tofua u ishranu, učinićete veliku stvar.

Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Sastav:

soja, voda, morska so, beli luk, suva paprika.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 168 Kcal

Proteina 14g

Ugljenih hidrata 2g

Masti 11g

Pakovanje 150g Uljarica SSM

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top