Tofu sa mirođijom 250g Uljarica SSM

270 RSD

Bez konzervansa, veštačkih boja i aroma, posno na vodi.

Tofu sa mirođijom 250g

Tofu sa mirođijom je dobijen fermentacijom sojinog mleka.Odlična veganska zamena za sir. Iako je proizvedem od soje zadovoljava ukuse ljudi koji ne žele ili nisu u mogućnosti da konzumiraju sireve napravljene od mleka.

Posebno pogodno za sve one koji preferiraju biljnu ishranu. Bez konzervansa, veštačkih boja i aroma, postan na vodi. Ne sadrži sirovine životinjskog porekla pa je pogodan za dane posta, vegetarijance i vegane.

U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva.

Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofua naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Ima veoma male količine zasićenih masti pa ne sadrži holesterol.

Bogata lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.

Tofu sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne.

To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao. Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim sojin sir jedini  kompletan biljni izvor proteina. Dodavanjem umerenih količina tofua u ishranu, učinićete veliku stvar. Veoma pogodan kao veganska alternativa za sir.

Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.

Sastav:

tofu (soja, morska so, voda i mirođija).

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 168 Kcal / 702 KJ

Proteina 14g

Ugljenih hidrata 2g

Masti 11g

Pakovanje 250g Uljarica SSM

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top