Organska šumska Borovnica smrznuta 250g Nisha

380 RSD

Šumska borovnica pomaže kod avitaminoze ili hipovitaminoze, kao i za lečenje neinfektivnog proliva kod dece.

Organska šumska Borovnica smrznuta 250g

Organska šumska Borovnica sa Vlasine ima primenu kako u narodnoj tako i u službenoj medicini. Blagotvorno je sredstvo kao preventiva ili terapija kod avitaminoze ili hipovitaminoze, kao i za lečenje neinfektivnog proliva kod dece.

Važno je i njihovo dijetetsko delovanje. Osim soka od borovnice se mogu praviti ukusni džemovi, kompoti i dr. samo što se kuvanjem gubi vitamin C. Ima intenzivniji ukus od gajene borovnice.

Borovnice su jedan od najvećih prirodnih antioksidanata i u svom sastavu sadrži veliku količinu vitamina, minerala i oligoelemenata.

Kao voće bogato antioksidantima, borovnica usporava starenje celog tela.

Jača imunitet, poboljšava krv, steže creva. Često se koristi kao sredstvo za smanjenje dijareje. Primećeno je da smanjuje nivo šećera u krvi pa je dobro sredstvo kod insulinske rezistencije i predijabetičnog stanja.

Biljka koja sadrži malo kalorija, a sa druge strane predstavlja veoma dobar izvor hranljivih materija pa se preporučuje i osobama koje planiraju da izgube višak kilograma.

Odličan izvor raznih minerala, vitamina, biljnih pigmenata i flavonoida, tako da zapravo oni čine ovu biljku tako lekovitom. Danas se često predstavlja kao prirodno sredstvo za poboljšanje vida, naročito kada je u pitanju noćno slepilo koje može biti uzrokovano nedostatkom vitamina A.

Poboljšava vaskularnu cirkulaciju, dotok kiseonika i hraniljivih materija preko malih krvnih sudova retine oka.

Tako ovo voće direktno utiče na poboljšanje vida, osim toga, sadrži supstancu antocijanozid koja povoljno deluje na sintezu pigmenta mrežnjače što omogućava oku da lakše podnosi svetlost i da se brže i lakše adaptira na promenu jačine svetlosti.

To može biti od posebne važnosti osobama koje pate od noćnog slepila. Narandžasto obojena jedinjenja, karoteinodi, iz familije beta-karotena, čuvaju oči od prekomerne štetnog efekta sunčeve svetlosti koja potencijalno uzrokuje oštećenje vida.

Takođe, predstavlja korisno sredstvo za prevenciju i ublažavanje raznih degenerativnih bolesti mrežnjače, kao sto je mrena koja se javlja kod starijih osoba.

Korisna preventiva i lek protiv glaukoma, još jedne od mnogih očnih bolesti koja nastaje kao posledica povišenog očnog pritiska.

Kada su u pitanju hranjiva svojstva i kalorije, ona ima vrlo nisku kalorijsku vrednost pa je stoga preporučljiva osobama koje su na dijeti, a posebno šećerašima, jer je naučno dokazano da snižava povišen šećer u krvi.

Smrznute proizvode ne šaljemo poštom možete ih kupiti samo u našem objektu.

Nutritivna vrednost na 100g:

  • Masti 0g
  • Holesterol 0g
  • Soli 1mg
  • Ugljeni hidrati 23g
  • Vlakna 1g
  • Šećeri 10g
  • Proteini 1g

Pakovanje 250g Nisha

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top