Tahini pasta od susama 500g Think Green

670 RSD

Tahini pasta se dobija finim mlevenjem pečenog integralnog susama. Koristi se kao namaz za hleb, kao dodatak u receptima za preliv za salate, kuvane žitarice, povrće, kao i za kolače.

Tahini pasta od susama 500g

Tahini pasta se dobija finim mlevenjem od pečenog susama. Koristi se kao namaz za hleb, kao dodatak u receptima za preliv za salate, kuvane žitarice, povrće, kao i za kolače.

Tan povoljno utiče na mina, minerala i esencijlanih masnih kiselina. Izuzetno je pogodna za pobornike sirove ishrane jer je prilično kalorična, hranjiva i vrlo sita. Esencijalne masne kiseline omega 3 i omega 6 koje se u organizam unose isključivo hranom u velikoj koncentraciji nalaze se u tahini pasti pa se preporučuje njena redovna konzumacija.

Ukoliko imate problema sa manjkom gvožđa u organizmu, susamova pasta vam može pomoći u rešavanju problema.

Bogata je gvožđem ali i drugim mineralima poput kalijuma, kalcijuma, fosfora, magnezijuma, vitamina iz B grupe kao i vitaminima A, E iC .

Samo jedna porcija tan paste u toku dana zadovoljava jednu trećinu dnevnih potreba za kalcijumom. Kalcijum pomaže u izgradnji i održavanju lokomotornog sitema, pre svega kostiju ali i hrskavice i vezivnih tkiva.

Gvožđe je od izuzetne važnosti za metaboličke procese u organizmu. Gvožđe utiče na porizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Iz tih razloga tahini pasta je jako popularna kod vegana i vegeterijanaca. Vlakna kojima je bogata održavaju gastrointestinalni sistem zdravim i funkcionalnim. Daju osećaj sitosti i utiču na nivo šećera u krvi, držeći šećer pod kontrolom.

Kompleks vitamina B povoljno deluje na vaš nervni sistem. Redovnim konzumiranjem tahini paste osvežićete pamćenje, sačuvati koncentraciju i memoriju, otkoniti umor i pomoći pravilnom funkcionisanju moždanih ćelija.

Pasta štiti krvne sudove srca i mozga. Održava cirkulaciju i kontroliše nivo masnoće u krvi. Zahvaljujući esencijalnim masnim kiselinama omega 3 i omega 6 .

Vrlo lako vari. Semenke susama su sitno mlevene bez dodataka aditiva, veštačkih začina i aroma pa je stoga pogodna za one koji imaju smetnje sa probavom. Ne izaziva povećano lučenje želudačne kiseline, PH je neutralna, lako se vari a dijetetska vlakna pomažu varenje i perlistatiku creva. Preporučuje se kao redovan obrok barem jednom u toku dana.

Može jesti sam bez dodataka, ali se najčešće koristi kao dodatak jelima, kao namaz, sos, umak i slično. Ovaj proizvod kao i većina drugih ne može biti zamena za zdravu, raznoliku, redovnu i uravnoteženu ishranu.

U kombinaciji sa medom daje ukusnu poslasticu koja ima ukus karamele. Koristi se kao nezaobilazan dodatak za humus.

Sastav:

100% susam.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 2491 kJ / 595 Kcal

Proteini 23g

Ugljeni hidrati 13g

od kojih šećeri 0g

Masti 58g

Od kojih zasicene 6g

Biljna vlakna 9g

So 0g

Pakovanje 500g Think Gren

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top