Bundevin puter 330g Genie

660 RSD

Bundevin puter ima veliki sadržaj cinka koji pomaže kod problema sa prostatom.

Bundevin puter 330g Genie

Bundevin puter je ukusan, veoma hranljiv namaz, koji ima sačuvane sve dobre osobine bundevinog semena. Dobijen mlevenjem semenki golosemene bundeve jedinstveni ukus našeg bundevinog putera retko koga ostavlja ravnodušnim.

Seme bundeve predstavlja pravu riznicu hranljivih sastojaka. Po količini belančevina ne zaostaje za mahunarkama ali čak i nekim vrstama mesa.

Sadrži važne nutrijente a to su Omega 6 i 9 masne kiseline predstavljaju važne izvore masti za zdravlje čoveka. Njihova uloga u zdravstvenom smislu je veoma važna.

Bundevine semenke ss bogate aminokiselinama i mineralima koje su neophodne za normalno odvijanje mnogih životnih funkcija. Gvožđe i cink su važan faktor u regulisanju zdravlja prostate, magnezijum, mangan, fosfor i selen, vitamine E, B3, PP.

Lekovito dejstvo:

Ojačava imunitet

Zbog odličnog sastava i materija koje su neophodne za normalno funkcionisanje organizma, puter bundevinih semenki pomaže da podignete imunitet na što viši nivo.

Odličan je za muškarce

Jedna od najboljih namirnica za muškarce, jer čuva zdravlje prostate i sprečava gubitak kose.

Srce i krvni sudovi

Bundevino seme se izdvaja i po velikoj količini nezasićenih masnih kiselina koje povoljno utiču na zdravlje srca i krvnih sudova.

Omega 6 i 9, koje pružaju dragocenu pomoć u borbi protiv holesterola i kardiovaskularnih oboljenja. Takođe doprinose i zdravlju kose, kože, i utiču na rad žlezda. Seme bundeve predstavlja pravu riznicu hranljivih sastojaka.

Osećaj sitosti

Pun je proteina, pa spada u omiljenu hranu vegetarijanaca i vegana. Zbog dobre nutritivne vrednosti, ovaj puter će vas i nakon male količine koju pojedete, dugo držati sitim.

Stres, loš san, kostobolja

Sadrži veliku količinu aminokiseline triptofana, koji pomaže izbacivanju stresa i popravlja kvalitet sna, ublažava tegobe izazvane artritisom i poboljšava zdravlje kože.

Upotreba :

Sve ove vredne sastojke možete uneti koristeći ga. Može se mazati na hleb, koristiti za pravljenje umaka i preliva ili kao nadev za pite ili palačinke.

Sastav:

pečeno seme bundeve (golice) 90%, nehidrogenizovano biljno ulje (suncokret), sojin lecitin, morska so.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energija 559kcal (22347kJ)

Masti 42,6g

Zasićene masne kiseline 5,8g

Ugljeni hidrati 15,3g

Šećeri 3,7g

Vlakna 6,0g

Proteini 28,7g

So 0,2g

Pakovanje 330g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top