Ulje crnog kumina Eterra 250 ml organsko

1,680.00RSD

Ulje crnog kumina vraća ravnotežu lipidima i sprečavaju upalne procese u krvnim sudovima, opušta mišiće, širi bronhije i smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta .

 

Ulje crnog kumina Eterra 250ml

Eterra ulje crnog kumina je puno nezasićenih omega 3 i omega 6 masnih kiselina, koje vraćaju ravnotežu lipidima i sprečavaju upalne procese u krvnim sudovima.

Crni kumin sadrži 24% jednostruko nezasićenih i 58% višestruko nezasićenih masnih kiselina.

Najviše sadrži linolnu i oleinsku, a zatim palmitoleinsku i linoleinsku kiselinu. Od aktivnih komponenti u ulju crnog kumina dominiraju terpeni i terpenoidi.

Ugledni egipatski naučnici Brodski i El Dakhakhni su još 1959. godine izolovali aktivne supstance nigelon i timokinon iz semena crnog kumina i utvrdili da crni kumin ima preko stotinu hemiskih veza koje su odgovorne za njegovu široku terapijsku primenu.

Aktivna supstanca crnog kumina je nigelon koji deluje pre svega kao bronhodilatator, mukolitik i antihistaminik što znači da veoma povoljno utiče na razne respiratorne infekcije, astmu i alergije.

Nigelon deluje tako što opušta mišiće, širi bronhije i smanjuje viskoznost bronhijalnog sekreta. Sadrži Timokinon ima antinflamatorno dejstvo – smanjuje upalu, deluje analgetski – smanjuje bol i  jak je antioksidans – smanjuje nivo oksidativnog stresa u organizmu koji nastaje pod uticajem slobodnih radikala, pa tako jača imunitet i otpornost organizma na razne vrste bolesti.

Crni kumin ima 21% proteina, 38% ugljenih hidrata i 35% biljnih masti.

Još sadrži :

Oleinsku, linolnu kiselinu, kalcijum, magnezijum, gvožđe, cink, kalijum, selen, vitamina A, B kompleks i vitamin C. Sadrži i kompleks vitamina B, vitamin A, C, E, kalijum, natrijum, kalcijum, cink, selen, gvožđe, folnu kiselinu, esencijalne aminokiseline.

Puno je nezasićenih omega 3 i omega 6 masnih kiselina, koje vraćaju ravnotežu lipidima i sprečavaju upalne procese u krvnim sudovima. Sadrži 24% jednostruko nezasićenih i 58% višestruko nezasićenih masnih kiselina.

Deluje na sledeće bolesti:

1. Astma, alergije, prehlada i sinuzitis

Ulje se pije tri kafene kašičice na dan (dva, tri meseca, pa se pravi pauza mesec dana). Ulje može da se maže na grudi i leđa (u maloj količini na čistu i vlažnu kožu, dva puta na dan).

Inhalacija – u pola litre ključale vode stavi se jedna kašičica ulja  (3-5min se udiše lekovita para, dva puta na dan). Dolazi do otvaranja disajnih puteva, izbacivanja sluzi i olakšavanja tegoba za veoma kratko vreme.

Sastav:

ulje je 100% organsko ulje Nigela Sativa.

Način upotrebe:

Pakovanje 250ml Eterra

Zemlja porekla : Egipat

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top