Ulje Makadamije 100ml Eterra

990 RSD

Ulje Makadamije 100ml Eterra

Ulje makadamije obiluje oleinskom kiselinom koja je poznata po svojim protivupalnim svojstvima, sposobnosti poboljšanja memorije, povećanja nivoa testosterona i ublažavanja simptoma astme. Ovo ulje je posebno cenjeno zbog visokog udela nezasićenih masti, što ga čini izuzetno korisnim za održavanje zdravlja srca i smanjenje rizika od srčanih bolesti.

Ulje makadamije je izuzetno bogato oleinskom kiselinom koja je dokazano efikasna u smanjenju upalnih procesa u organizmu, poboljšavanju memorije, povećanju nivoa testosterona i smanjenju simptoma astme.

Osim toga, oleinska kiselina igra ključnu ulogu u regulaciji holesterola, povećavajući nivo „dobrog“ HDL holesterola i smanjujući „loš“ LDL holesterol.

Mononezasićene kiseline, koje su prisutne u velikim količinama u ulju makadamije, takođe pružaju zaštitu od različitih vrsta raka i srčanih oboljenja, smanjujući rizik od metaboličkih poremećaja kao što su rezistencija na insulin i dijabetes.

Istraživanja su pokazala da ulje makadamije može pomoći u smanjenju oscilacija u nivou šećera u krvi kod dijabetičara.

Osim toga, ulje je bogato vitaminima E i A, kao i skvalenom, što doprinosi sintezi vitamina D i pruža zaštitu od UV zračenja.

Visok sadržaj magnezijuma u ulju makadamije povoljno utiče na zdravlje kostiju, tkiva i ćelija, stabilizujući centralni nervni sistem i srčani ritam. Važno je napomenuti da ovo ulje ne sadrži transmast, te pruža isti broj kalorija kao i maslinovo ulje, odnosno 120 kalorija po supenoj kašici.

Ulje makadamije se ističe i po svojoj višoj tački zagrevanja u poređenju sa maslinovim uljem, omogućavajući njegovu upotrebu na visokim temperaturama bez gubitka nutritivnih vrednosti. Može se koristiti kako za dinstanje, tako i za prženje, pružajući ukus koji podseća na makadamija orahe.

Ovo ulje ima brojne prednosti, uključujući:

  • Pomoć u mršavljenju
  • Smanjenje rizika od srčanih bolesti
  • Negu kože i kose
  • Učvršćivanje kostiju
  • Smanjenje simptoma alergija i astme
  • Pomoć kod dijabetesa
  • Zaštitu od nekoliko vrsta raka

Ulje makadamije je takođe blagotvorno za kosu, štiteći je od oštećenja i pružajući neophodnu vlagu. Takođe je odlično za negu kože, posebno zrele kože, zbog svog visokog sadržaja palmitoleinske kiseline.

Ulje makadamije 100ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top