Ulje Moringe 50ml Eterra

950 RSD

Moringa pomaže pri uklanjanju finih bora i kao tretman za problematičnu kožu. Veoma korisno kod psorijaze i ekcema.

Ulje Moringe 50ml

Ulje Moringe ima visok sadržaj oleinskih kiselina (omega 9), veoma lako prodire u kožu i održava njenu teksturu. Dobija presovanjem semena moringe i koristi se za negu kose i kože.

Zbog visoke koncentracije antiseptičkih i antiupalnih svojstava moringa pomaže pri uklanjanju finih bora i kao tretman za problematičnu kožu.

Sadrži oko 70%  omega-9 masnih kiselina, omega 3 i 6 masne kiseline i brojne antioksidanse, i kao rezultat toga ovo ulje ima visoku oksidacijsku stabilnost i dugotrajno je. Zato se koristi za pravljenje parfema i preparata za sunčanje, kao i dnevne kreme za leto.

Ulje je posebno popularno u ayurvedskoj medicini, gde se moringa koristi zbog svojih antibakterijskih, regenerativnih i protivupalnih svojstava. U kozmetičkoj primeni uglavnom se koristi kao sredstvo protiv starenja ili kao hidrantna krema. Sadrži 1700 antioksidanata i eksperti ga smatraju jednim od „najznačajnijih kozmetičkih ulja“. Zbog visoke koncentracije antiseptičkih i antiupalnih svojstava.

Semenke moringe sadrže oko 70%  omega-9 masnih kiselina, omega 3 i 6 masne kiseline i brojne antioksidanse, i kao rezultat toga da ulje ima visoku oksidacijsku stabilnost i dugotrajno je.

Zato se koristi za pravljenje parfema i preparata za sunčanje, kao i dnevne kreme za leto. Posebno popularno u ayurvedskoj medicini, gde se koristi zbog svojih antibakterijskih, regenerativnih i protivupalnih svojstava. U kozmetičkoj primeni uglavnom se koristi kao sredstvo protiv starenja ili kao hidrantna krema.

Ima četiri puta više vitamina A od šargarepe, što pomaže izgradnju kolagenskih vlakana u koži i utiče da se bore manje pojavljuju, više vitamina C nego pomarandža. Vitamin C ili aksorbinska kiselina deluje kao antioksidant i doprinosi stabilizaciji kolagena. Vitamin E kao antioksidant ima antiupalno dejstvo na kožu. Poboljšava njenu vlažnost, mekoću i glatkoću.

Moringa ima nemerljivu kozmetičku vrednost i koristi se za negu kože, tela i kose kao ovlaživač i kondicioner. Citokinini koje sadrži su jedan od glavnih razloga zašto je tako visoko cenjena.

Najmoćniji citokinin je zeatin. Po ovome pitanju je potpuno zasebna klasa, sadrži hiljadu puta“ više zeatina od bilo koje druge biljke. Pomaže izgradnju kolagenski vlakana u koži budući da je bogato vitaminom A. Može se koristiti i kao blagotvorni piling za kožu.

Poznato je da je sadržaj vitamina A 4  u moringi puta veći od onoga kod šargarepe.

Sem što je bogato vitaminom A, ovo ulje se razmeće svojim bogatstvom vitaminom C ili aksorbinskom kiselinom. On deluje kao potentni antioksidant u telu i pomaže kod lečenja rana, održavanja kožnog tkiva i zamene oštećenog.

Ulje ima 0.5 od vitamina C u pomarandži. Iako je ulje masno, lako se apsorbuje od strane kože i pomaže održavanje vlažnosti. Kada se ovo ulje doda sjaju za usne, uljima za lice i kremama, čini kožu mekom i ostavlja je nakon upotrebe sjajnom.

Primena:

  • Za negu i protiv starenja kože
  • Antioksidantima i nutricijentima snižava nivo slobodnih radikala u koži
  • Koristan je kod uklanjanja zagađenja usled okoline iz kose i sa tela
  • Na prirodan način detoksifikuje i čisti
  • Potpomaže prirodni sjaj i zdravlje kože
  • Pomaže uklanjanje bora, bubuljica, mitisera i ljuspica
  • Blagotvoran je kod raznih poremećaja na koži i skalpu
  • Pomaže kod psorijaze i ekcema
  • Za negu kose

Način upotrebe:

Stavite par kapi na dlan. Protrljajte ih i nanesite na lice, vrat, kosu ili gde god je to već potrebno. Nežno utrljajte. Ulje nanesite ispod očiju i preko bora radi intenzivnog ovlaživanja i kako biste smanjili pojavu finih linija.

Za tretman manjih problema i mrlja na koži na zahvaćeno područje nanesite veću količinu ulja.

Pakovanje 50ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top