Ulje Moringe 50ml Eterra

950 RSD

Ulje Moringe pomaže pri uklanjanju finih bora i kao tretman za problematičnu kožu. Veoma korisno kod psorijaze i ekcema.

Ulje Moringe je proizvod sa visokim sadržajem oleinskih kiselina (omega 9), koje duboko prodire u kožu i održava njenu teksturu. Ovo ulje se dobija presovanjem semena moringe i široko se koristi u nezi kose i kože.

Zahvaljujući svojim izuzetnim antiseptičkim i antiupalnim svojstvima, efikasno je u borbi protiv finih bora i kao tretman za problematičnu kožu.

Sa svojih 70% omega-9 masnih kiselina, omega-3 i omega-6 masnih kiselina, kao i bogatstvom antioksidanata, ovo ulje pruža visoku oksidacijsku stabilnost i dugotrajnost. Zbog toga se koristi u formulacijama parfema, preparata za sunčanje i dnevnih krema, posebno popularnih tokom leta.

Osim toga, ulje je veoma cenjeno u ayurvedskoj medicini zbog svojih antibakterijskih, regenerativnih i protivupalnih svojstava. U kozmetičkoj industriji, koristi se kao sredstvo protiv starenja i hidrantna krema.

Bogato vitaminom A, C i E, doprinosi izgradnji kolagenskih vlakana u koži, smanjenju pojave bora i povećanju vlažnosti, mekoće i glatkoće kože. Takođe, prisustvo citokinina, posebno zeatina, čini ga jednim od najmoćnijih kozmetičkih ulja.

Ulje ima širok spektar primena, od nege kože i kose do tretmana problema poput psorijaze i ekcema. Njegova lagana tekstura omogućava brzu apsorpciju kože, ostavljajući je hidriranom i blistavom.

Primena:
  • Za negu i protiv starenja kože
  • Antioksidantima i nutricijentima snižava nivo slobodnih radikala u koži
  • Koristan je kod uklanjanja zagađenja usled okoline iz kose i sa tela
  • Na prirodan način detoksifikuje i čisti
  • Potpomaže prirodni sjaj i zdravlje kože
  • Pomaže uklanjanje bora, bubuljica, mitisera i ljuspica
  • Blagotvoran je kod raznih poremećaja na koži i skalpu
  • Pomaže kod psorijaze i ekcema
  • Za negu kose

Upotreba:

Za najbolje rezultate, nekoliko kapi ulja nanesite na dlan, pažljivo umasirajte na željena područja kože ili kose. Za intenzivniju negu, veću količinu ulja nanesite na problematična područja.

Zavirite u poreklo ove čudesne biljke! 

Moringa, listopadno drvo poreklom iz Himalaja na severu Indije, danas se uzgaja i koristi širom sveta, uključujući Indoneziju, Šri Lanku, Karibe, Afriku, Srednju i Južnu Ameriku.

Ovo čudesno lekovito drvo ima dugu istoriju korišćenja koje seže čak 2000 godina p.n.e. u Ajurvedskoj tradicionalnoj medicini. Kroz vekove se koristilo u ishrani i lečenju raznih zdravstvenih problema, pri čemu su se najviše nutrijenata nalazili u malim listovima ovog drveta. Praktično ime ovog praha, „moringa“, upućuje na to da se pravi od sveže ubranog lišća drveta.

Pakovanje 50ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top