Ulje Čajnog Drveta Eterra 30ml

960 RSD

Ulje čajnog drveta kao izvanredna pomoć kod upale grla, krajnika, prehlada i kašlja, problematične kože.

Ulje Čajnog Drveta Eterra 30ml

Eterra ulje čajnog drveta, poznato i kao čajevac je esencijalno ulje koje se dobija iz listova Melaleuca alternifolia, biljke koja je jedna od gotovo 300 sorti ove vrste. Ovo brzo rastuće drvo izrasta iz panja za godinu do godinu i po dana nakon seče.

Ističe se svojim antibakterijskim, antimikotskim i antivirusnim svojstvima, što ga čini izuzetno efikasnim u borbi protiv bakterija, gljivica i virusa.

Slično lavandi, čajevac je jedino eterično ulje koje može direktno da se nanese na kožu, mada pažljivo i na manju površinu, bez prethodnog razblaživanja. Ovo ulje predstavlja prirodan i siguran način da se izađe iz začaranog kruga infekcija.

Zašto se preporučuje ulje Čajevca?

Zahvaljujući kompleksnom sastavu, efikasno deluje na gram-pozitivne bakterije. Primena kapljice ulja čajevca pomešane s medom pomaže kod upale grla, krajnika, prehlada, kašlja i problema s ešerihijom.

Kod kandidijaze, preporučuje se izbegavanje šećera, meda i hleba s kvascem, umesto toga koristi se razblaženo ulje u maslinovom ulju ili acidofilni jogurt.

Ovo je snažan prirodni antibiotik koji bi trebao biti deo svake kućne apoteke. Njegova blaga svojstva i širok spektar terapeutskog delovanja pomažu kod raznih problema disajnih organa, uključujući sinuzitis, faringitis, tonzilitis i bronhitis, kao i kod virusnih infekcija kože poput dečjih boginja, herpesa i HPV-a.

Osim toga, čajno drvo ima antibakterijsko delovanje i može se koristiti za različite svrhe.

To uključuje dezinfekciju rana, pomoć kod problema sa desnima i zubima, lečenje gastrointestinalnih infekcija. Koristi se i za poboljšanje stanja kože, dezodorisanje, borbu protiv peruti i poboljšanje mentalne koncentracije.

Upotreba:

Za inhalaciju, dodajte četiri kapi ulja u litar vrele vode i udišite paru dva do tri minuta. Može se koristiti i u losionima za lice ili u kombinaciji s nosivim uljem za masažu kod bolova u zglobovima.

Takođe je veoma efikasno u tretiranju akni i vaginalnih infekcija, kada se razblaži s drugim uljima i nanese na pogođena područja.

Pakovanje 30ml Etera 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top