Eterično ulje Eukaliptusa 10ml

250 RSD

Ulje eukalipusa deluje na povećanje koncentracije i energetskog nivoa organizma, smanjenje stresa.

Eterično ulje Eukaliptusa 10ml

Eterično ulje eukaliptusa je antiseptik i glavni sastojak preparata za ispiranje usta. Koristi se i za respiratorni sistem direktnim udisanjem inhalacijom kod tegoba sa disajnim organima, začepljen nos, upaljeno grlo, astma, bronhitis i sinuzitis.

Eukaliptus masažom ublažava bolove u mišićima i zglobovima ( reuma, lumbago, problemi sa ligamentima i tetivama ). Deluje na povećanje koncentracije i energetskog nivoa organizma, smanjenje stresa. U letnjim danima kao zaštita od komaraca.

Eukaliptus pročišćava prostor, budi snagu i jača energiju.

Jača osjećaj samopouzdanja i daje hrabrost za suočavanje s problemima. Ublažava tegobe koje prate infekcije grla i glavobolje koje prate upale sinusa. Izuzetno osvežava  prostorije i odbija insekte.

Preporučuje se utrljavanje uljane mešavine na problematične delova tela. Delotvorno je i protiv karijesa, upale desni i drugih infekcija usne duplje. Zato je aktivni sastojak pasta za zube, vodica za osvežavanje daha i drugih dentalnih higijenskih proizvoda. Jako je dobro za tretiranje masne kože i vlasišta.

Ublažava simptome gripa, smanjuje viskozitet sluzi, pa olakšava iskašljavanje. Odličan je lipolitik (djeluje na potkožno masno tkivo) pa se koristi u kozmetičkim preparatima za tretiranja celulita.

Dejstvo mu se povećava u kombinaciji sa etarskim uljem čajnog drveta, a odlično se kombinuje i sa etarskim uljima lavande, limuna i bora. Ne nanosi se direktno na kožu već ga treba pomešati sa nekim biljnim uljem (bademovim, kokosovim, maslinovim, ricinusovim, uljem pšenicnih klica, jojoba uljem, uljem avokada…)

Botanički naziv:

Eucalyptus globulus Labill.

Kategorija mirisa:

Mirisi herbe

Opis mirisa:

Osvežavajuć i moćni miris eukaliptusa

Pakovanje 10ml Dufto

Proizvedeno u: Nemačkoj

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top