Ulje Smilja 10ml Eterra

1.350 RSD

Ulje smilja ublažava svrab, crvenilo i perutanje kod psorijaze, ekcema i drugih oblika dermatitisa.

Ulje smilja, poznato i kao Helichrysum, predstavlja moćno eterično ulje koje ima izuzetno povoljan uticaj na različite aspekte zdravlja.

Karakteriše ga blagotvorno dejstvo na srce i grudni koš, pružajući podršku u očuvanju zdravog srčanog ritma, sprečavajući lupanje srca i smanjujući rizik od kardiovaskularnih problema, uključujući i moždani udar.

Osim toga, kombinacija smilja s drugim eteričnim uljima može biti korisna u regulisanju visokog krvnog pritiska, nudeći osvežavajući efekat koji doprinosi uravnoteženju telesnih funkcija.

Naučna istraživanja su pokazala da smilje ima izuzetan potencijal u aromaterapiji, pružajući emotivno i duhovno olakšanje.

Njegova regenerativna svojstva su naročito korisna u tretiranju raznih povreda, otvorenih rana i opekotina, omogućavajući brže zarastanje i smanjenje otoka.

Ovo ulje je takođe poznato po svom delotvornom dejstvu kod hematoma – aplikacija samo jedne kapi na povređeno mesto može sprečiti pojavu modrice ili značajno smanjiti njen intenzitet.

Kada su u pitanju kožni problemi, ulje smilja je izvanredno efikasno kod atopijskog dermatitisa, psorijaze i ožiljaka.

U kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama poput nevena i divljeg kestena, može poslužiti kao efikasan tretman za proširene vene.

Pokazuje širok spektar dejstava – od antikoagulantnog, regenerativnog i detoksikacijskog, do umirujućeg, analgetičnog i protivupalnog.

Ova svojstva čine ga idealnim izborom za tretiranje raznih stanja, uključujući i reumatoidni artritis, poliartritis, bolove u mišićima i zglobovima, neuralgiju i respiratorne probleme kao što su rinitis, bronhitis i astma.

Upotreba:

Kako biste maksimalno iskoristili benefite smilja, važno je znati kako ga pravilno koristiti.

Možete ga difuzirati u prostoriji putem aroma lampe ili difuzera, direktno udisati iz bočice ili na maramici, ili ga koristiti u kombinaciji s baznim uljem za masažu. Takođe, možete ga primeniti i putem obloga ili kompresa na bolno ili nadraženo područje, ili dodati nekoliko kapi u toploj vodi za opuštajuću kupku.

Osim što pruža podršku fizičkom zdravlju, smilje takođe ima pozitivan uticaj na emocionalno stanje i raspoloženje. Zahvaljujući svojoj umirujućoj i opuštajućoj prirodi, može pomoći u smanjenju stresa, anksioznosti i napetosti.

Ukratko, ulje predstavlja svestran i moćan prirodni lek koji može poboljšati vaše fizičko i emocionalno blagostanje na više načina. Uz pravilnu primenu i konsultaciju sa stručnjakom, može postati važan deo vaše svakodnevne rutine za očuvanje zdravlja i vitalnosti.

Pakovanje 10ml Eterra 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top