Ulje Tamjana 15ml Eterra

995 RSD

Tamjan deluje izrazito sedativno, smanjuje anksioznost, depresiju, nervnu napetost, glavobolju i nesanicu.Ima regenerativno dejstvo na kožu, smanjuje bore i ožiljke od akni i boginja.

Ulje Tamjana 15ml

Ulje Tamjana poseduje sladak, topao i dubok miris koji popravlja raspoloženje i opušta. Idealan je za meditaciju. Dobijeno je parnom destilacijom iz smole. Već vekovima unazad deo ajurvedske medicine, koristi se u aromaterapiji, ali i u proizvodnji parfema zbog specifičnog mirisa.

Tamjan je smola drveta Bosvelia koje raste u Severnoj Africi, Bliskom istoku i delovima Azije.

Mirisnu smolu oduvek su upotrebljavali mnogi narodi – za njena svojstva se zna već 5000 godina. Prvobitno se upotrebljavao za dimljenje u religioznim obredima starih naroda.

Još Hipokrat je preporučivao žvakanje sa medom protiv kašlja i plućnih bolesti. Arapski lekari su ga koristili za zaustavljanje krvarenja i lečenje rana. Nađeno je u grobnici kralja Tutankamona, a pominje se i u priči rođenja Hristovog, kao poklon jednog od mudraca koji su došli da vide novorođenog spasitelja.

Jedna od tajni lepote egipatske kraljice Kleopatre bilo je i ulje tamjana zahvaljujući kojem je njeno lice odavalo utisak večite mladosti i besmrtnosti.

Kako ga nije moguće kultivisati i uzgajati jer raste samo na svom staništu je i danas vrlo cenjen. Naučnici danjašnice sve više otkrivaju mnoge medicinskekoristi koje pruža ova supstanca. To objašnjava zašto je nekada vredeo koliko i zlato. Ima regenerativno dejstvo na kožu, smanjuje bore i ožiljke od akni i boginja.

Cenjeno je u kozmetici zbog prirodnog lifting efekta. Deluje izrazito sedativno, smanjuje anksioznost, depresiju, nervnu napetost. Prepisuju mu se antiseptička, antimikrobna, dezinfekciona, diuretska i sedativna svojstva.

Pospešuje jačanje imuniteta, neutrališe loš zadah, reguliše hormonalni disbalanas kod žena, upotrebljava se kao lek za lečenje artritisa, zaceljivanje rana, kao i za zaštitu od patogenih mikroorganizama.

Osim toga, poboljšava cirkulaciju i snižava nivo holesterola. U aromaterapiji odlično je sredstvo za opuštanje. Oslobađa od stresa i napetosti zbog čega se veoma često koristi u kupkama.

Pakovanje 5ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top