Ulje Tamjana 15ml Eterra

995 RSD

Ulje Tamjana deluje izrazito sedativno, smanjuje anksioznost, depresiju, nervnu napetost, glavobolju i nesanicu. Ima regenerativno dejstvo na kožu, smanjuje bore i ožiljke od akni i boginja.

Ulje tamjana ima karakterističan sladak, topao i dubok miris koji deluje umirujuće i podstiče dobro raspoloženje, čineći ga idealnim izborom za meditaciju i relaksaciju. Dobija se parnom destilacijom iz smole drveta Bosvelia Serata, koje se prirodno javlja u Severnoj Africi, Bliskom istoku i delovima Azije.

Tamjan ima dugu istoriju upotrebe u ajurvedskoj medicini i aromaterapiji, kao i u proizvodnji parfema zbog svog specifičnog mirisa.

Smola tamjana, od koje se dobija ovo ulje, koristila se vekovima unazad za religijske obrede i medicinske svrhe.

Legende i istorijski zapisi svedoče o širokoj primeni tamjana u različitim kulturama. Neki od najstarijih naroda koristili su ga za dimljenje u verskim ceremonijama. Lekari su ga preporučivali za tretiranje kašlja, plućnih bolesti i rana.

Ovo dragoceno ulje, koje je nekada bilo jednako cenjeno kao zlato, ima brojna korisna svojstva. Pokazalo se da ima regenerativni efekat na kožu, smanjuje bore i ožiljke od akni, čineći ga popularnim sastojkom u kozmetičkim proizvodima.

Takođe, ima sedativna svojstva koja pomažu u smanjenju anksioznosti, depresije i nervne napetosti.

Tamjan je cenjen i zbog svojih antimikrobnih, antiseptičkih, diuretičkih i sedativnih svojstava.

On pospešuje jačanje imunološkog sistema, reguliše hormonalni balans kod žena, leči artritis, ubrzava zaceljivanje rana i pruža zaštitu od patogenih mikroorganizama. Uz to, poboljšava cirkulaciju, snižava nivo holesterola i deluje kao izuzetno sredstvo za opuštanje u aromaterapiji.

Kupke s uljem tamjana postale su popularan način da se oslobodi stresa i napetosti, pružajući osećaj opuštanja i blaženstva.

Pakovanje 5ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top