Ulje za gljivice na noktima 20ml Dr.Fix

699 RSD

Ulje deluje zaista efikasno za gljivice na noktima, samo je potrebna redovna upotreba.

Ulje za gljivice na noktima 20ml

Dr.Fix ulje za gljivice na noktima je 100% prirodno, na bazi eteričnih ulja.Njegovi moćni sastojci pomažu, na više načina, da se uklone braon, žute očvrsline na noktima ruku i nogu.

Gljivična infekcija noktiju (Onihomikoza) je česta pojava kod velikog broja ljudi i javlja se kod čak 15% populacije. Često osobe nisu ni svesne da imaju gljivice na noktima nogu, jer u početnoj fazi infekcije simptomi nisu toliko vidljivi.

Kako se razvijaju gljivice na noktima nogu?

Gljivičnu infekciju noktiju uzrokuju najčešće gljivice koje pripadaju dermatofitima, ali i kandidi i plesnima.

Gljivična infekcija se najčešće javlja kod osoba koje se bave sportom, imaju atletsko stopalo, kao i kod starijih osoba. Takođe, osobe koje su doživele povredu prstiju stopala ili imaju urastao nokat su podložnije razvoju gljivične infekcije.

Rizična grupa za nastanak gljivica:

  • Starije osobe
  • Osobe koje imaju slabiju perifernu cirkulaciju
  • Osobe sa dijabetesom
  • Osobe sa psorijazom
  • Sportisti
  • Osobe sa slabim imunitetom
  • Osobe koje su genetski podložnije infekcijama

Savršenim uslovima za razvoj gljivica se smatraju mračna, topla i vlažna mesta, pa je to upravo razlog zašto se gljivice često javljaju na stopalima.

Kako se dobijaju gljivice ?

Da bi došlo do razvoja gljivične infekcije potrebno je da osoba dođe u kontakt sa sporom gljivice u spoljašnjoj sredini ili u kontakt sa zaraženom osobom.

Spore gljivica se najčešće mogu naći na javnim mestima kao što su bazeni, svlačionice i saune. Ali i na predmetima za svakodnevnu upotrebu koji se mogu naći i u kući, kao što su peškiri, čarape, obuća, pribor za pedikir i slično.

Izgled noktiju koji su zahvaćeni gljivicama:

  • Promene oblik – nokti se često zadebljaju, iskrive, pa čak i odvoje od prsta.
  • Promene boju – nokat može da promeni boju u belu, žutu ili čak braon boju.
  • Okolna koža menja izgled – često je koža oko nokta crvena ili otečena, a neretko i bolna na dodir usled upale uzrokovane primarnom gljivičnom ili sekundarnom bakterijskom infekcijom.

Ako imate problem sa gljvicama ulje Dr.Fix je pravo rešenje za vas.

Sastav:

ulje zimzelena, eukaliptus, mentol, nana, ulje mirodjije, limonen.

Bez parabena

Način primene:

Isturpijati lagano očvrsli deo, tri puta na dan, pa naneti na nokat kap ulja, ako treba i ispod njega. Ponavljajte ovo sve dok se ne pojavi zdrav nokat.Ulje se lako nanosi priloženom četkicom. Zaista efikasno isprobano.

Važno je da se tretman ne prekida kad se pojave prvi rezultati već da se nastavi 2 do 3 puta sedmično, tokom više nedelja.

Pakovanje 20ml Dr.Fix 

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top