Ulje Eukaliptusa 30ml Eterra

690 RSD

Ulje eukaliptusa je prijatnog i osvežavajućeg mirisa. Rastvoreno u nekom od baznih ulja na kozi ostavlja dugotrajan karakterističan miris.

Ulje Eukaliptusa 30ml

Ulje eukaliptusa je prijatnog i osvežavajućeg mirisa. Rastvoreno u nekom od baznih ulja na kozi ostavlja dugotrajan karakterističan miris. Široko koristi u aromaterapiji i pruža snažnu podršku organima za disanje.

Koristi se kao antivirusno sredstvo, kod prvih znakova prehlade ili gripa stavljate ga prvo u difuzer da bi smanjili širenje infekcije od prehlađenih ljudi oko vas. Deluje na razređivanje sekreta i olakšanje iskašljavanja, ima snažno mukolitično i ekspektoransno dejstvo. Najbolji način aplikacije sem inhalacija je stavljanje u biljno ulje ili kremu i masaža leđa i grudi.

Eukaliptus pomaže da limfa lakše cirkuliše, smanjuje oticanje.

Ima i analgetsko i protivupalno dejstvo, smanjuje bolove u zglobovima i mišićima, pomaže kod uganuća, artritisa i kod grčeva u mišićima. Antibakterijski efekat je širok, zato se koristi u sredstvima za ispiranje usta kako bi se rešili plaka, gingivitisa i drugih problema u usnoj duplji. Deluje na neke dermafite i parazite.

Koristi se kod kože sa aknama i furunkulima. Uklanja masnoću sa kose i uključen je u formulacije protiv peruti. Povećava propusnost kože i prodiranje drugih komponenata, pa se u kozmetičkim formulacijama koristi i zbog toga.

Čisti disajne organe i poseduje protivupalna, antibakterijska, antiseptička i brojna druga svojstva. Efikasno je kod ublažavanja tegoba sa disajnim organima, uključujući kašalj, začepljenost nosa, upaljeno grlo, astmu, bronhitis i sinusitis.

Način proizvodnje :

destilacija vodenom parom svežih listova i vrhova grančica eukaliptus.

Odlično za žuljeve, opekotine, posekotine, ogrebotine i ubode insekata. Masaža eukaliptusom može da ublaži bolove u mišićima i zglobovima. Stručnjaci ističu da ono može da pomogne osobama koji pate od reume, lumbaga, problema sa ligamentima i tetivama.

Može da pomogne kod nastanka karijesa, smanjenja zubnog plaka i rizika od nastanka bolesti desni. Eukaliptus ima još jednu primenu – od njegovog mirisa beže komarci pa je idealan u letnjim danima kao zaštita od ovih napasti.

Deluje dezodorirajuce, stimulativno, diuretično, aseptično, antipiretično i analgetično. U sadejstvu sa eteričnim uljem crnog bora ima izrazito jak antireumatski efekat. Deluje relaksirajuće na čitav organizam.

Način primene:

Najčešća primena je u obliku inhalacije. Antiseptička svojstva  eukaliptusa štite ranu, sprečavaju nastanak infekcija i ubrzavaju njeno zarastanje.

Inhalirajte ga 2-3 puta dnevno sa maramice, za prevenciju.

Dobro se meša s eteričnim uljima kedra, lavande, bora, limuna, timijana, mažurana i ruže.

Pakovanje 30ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top