Magnezijum ulje 150ml Deverra

480 RSD

Nanošenje magnezijumovog ulja direktno na kožu dolazi do apsorbcije čime se podiže njegov nivo u organizmu, što se čini efikasnijom opcijom od oralnog unosa magnezijuma u organizam.

 

Magnezijum Hlorid Ulje – Benefiti za Kožu i Telo

Magnezijum hlorid ulje pruža niz koristi za kožu i telo, ističe se po svojim brojnim prednostima, uključujući hidrataciju kože, smanjenje gubitka kose, podršku procesima usporavanja starenja, kao i delovanje protivupalno kod problema kao što su akne i ekcemi. Osim toga umanjuje bolove kod sportskih povreda, sprečava grčeve i smanjuje bol u mišićima. Takođe, pomaže u smanjenju stresa i napetosti, te oslobađa telo od nagomilanih toksina. Pogodno je za sve tipove kože i može se koristiti kao dezodorans.

Načini Unosa Magnezijuma

Najbolji način unosa magnezijuma je kroz kožu, transdermalno, jer se tada biva upijen u neizmenjenom obliku. Masažom kroz kožu unosimo magnezijum na najbezbedniji način. Osobe koje nisu upoznate sa ovom metodom i dalje konzumiraju magnezijum putem oralnih suplemenata ili tableta, izlažući se riziku od oštećenja jetre i bubrega.

Značaj Magnezijuma za Zdravlje

Magnezijum se smatra mineralom podmlađivanja. Sa starenjem se smanjuje sposobnost apsorpcije ovog minerala, što dovodi do degeneracije i akumulacije kalcijuma u ćelijama, što rezultira preranim starenjem. Magnezijum ima umirujuće dejstvo na nervni sistem i pomaže kod problema kao što su nesanica, anksioznost, razdražljivost, glavobolje i konvulzije. Takođe, poboljšava gustinu kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze, te smanjuje fizičku iscrpljenost i stres.

Primena i Metode Upotrebe

Čak i blagi nedostatak magnezijuma može izazvati manjak serotonina i dovesti do pojave depresije, nervoze i agresivnosti. Kod žena koje pate od PMS napetosti, često se nalazi nizak nivo magnezijuma. Ovaj mineral takođe pomaže da se ublaže simptomi menopauze. Održava kožu elastičnom, ublažava znake starenja, smanjuje upale i povećava hidrataciju ćelija kože.

Instrukcije za Upotrebu

Magnezijum ulje može se koristiti kao dezodorans, sa dodatnom prednošću da brzo prodire transdermalno u organizam. Pre nanošenja ovog ulja, preporučuje se uklanjanje kreme, losiona ili sapuna sa kože, jer ovi proizvodi mogu ometati apsorpciju magnezijuma. Nakon toga, ulje se nanosi i pažljivo utrljava u kožu. Preporučuje se ostavljanje ulja na koži oko 30 minuta pre nego što ga obrišete ili isperete. Za potpuno opuštanje tela, preporučuje se masaža celog tela, što dodatno pomaže u oslobađanju od stresa i povećava apsorpciju magnezijuma.

Pakovanje 150ml Deverra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top