Umeboši sirće Muso 200ml Hemakheya

280 RSD

Umeboši sirće je bogato belančevinama, mineralima, kalcijumom, gvožđem i fosforom.

Umeboši sirće Muso 200g

Umeboši sirće  se dobija kao nusproizvod pri usoljavanju umeboši šljiva. Sirće sadrži iste hranljive sastojke kao i umeboši šljiva. Bogato je belančevinama, mineralima, kalcijumom, gvožđem i fosforom. Redovnom upotrebom se uravnotežuje kiselo stanje organizma. Možda se upravo u ovom dodatku namirnicama krije tajna dugovečnosti Japanaca koji je svakodnevno koriste.

Upotrebljava se kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka.

U prodaji se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo (shiso) lišća.

Bogat je kalcijumom (24mg), gvožđem (1,7mg), fosforom (22mg), kalijumom (250mg), vitaminima B1, B2. Sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je mnogo boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu.

Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma.

Korišćenje ovih proizvoda će prijati i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma.

Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo, što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti. Pri tome katenin prebacuje teške metale iz pojedinih organa do bubrega i probavnog trakta i vrši njihovu eliminaciju.

Korišćenjem ovih proizvoda menja se Ph vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade a deluju veoma lekovito i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

Limunska kiselina pomaže rad jetre, stimuliše izbacivanje radioaktivnih supstanci iz tela, poboljšava rad creva.

Sastav:

Japansko sirće 54,4%, morska so 35%, šizo list 10%.

Način upotrebe

Koristi se kao i svako drugo sirće a kao dodatak u banča čaju kao letnji napitak koji gasi žeđ i rashlađuje telo.

Pakovanje 200ml Hemakheya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top