Umeboši sirće Muso 200ml Hemakheya

280 RSD

Umeboši sirće je bogato belančevinama, mineralima, kalcijumom, gvožđem i fosforom.

Umeboši sirće je proizvod koji nastaje kao rezultat procesa usoljavanja umeboši šljiva. Umeboši sirće sadrži iste hranljive sastojke kao i same šljive.

Bogato belančevinama, mineralima poput kalcijuma, gvožđa i fosfora. Redovnom upotrebom, ono pomaže u održavanju kiselinsko-bazne ravnoteže u organizmu, pružajući mogući ključ dugovečnosti koji Japanci već vekovima koriste.

Ovo sirće se može koristiti kao slani začin u jelima od žitarica, mahunarki, za pripremu umaka ili za pravljenje lekovitih napitaka. Na tržištu se može naći i u obliku paste sa dodatkom šizo lišća.

Pored toga obiluje kalcijumom, gvožđem, fosforom, kalijumom, vitaminima B1 i B2.

Posebno se ističe visok sadržaj limunske kiseline, koja je po kvalitetu i količini vitamina C nadmašuje limun.

Limunska kiselina koja se nalazi u ovom sirćetu čisti masnu jetru, podržava njen rad i doprinosi detoksikaciji organizma. Za trudnice, ovi sastojci su posebno korisni jer kalcijum dopunjuje potrebe za ovim mineralom, dok vitamin C iz limunske kiseline poboljšava apsorpciju kalcijuma.

Takođe, prisustvo katenina ubrzava rad creva, poboljšava varenje proteina i ima antiseptičko dejstvo. Ovo može dovesti do smanjenja umora i povećanja izdržljivosti. Katenin takođe olakšava eliminaciju teških metala iz organizma, pružajući dodatnu podršku za zdravlje.

Uz to, korišćenjem umeboši sirćeta može doći do promene pH vrednosti krvi, što može povećati otpornost organizma na grip, prehlade i olakšati stomačne tegobe i mučninu tokom putovanja.

Limunska kiselina pomaže rad jetre, podstiče izbacivanje radioaktivnih supstanci iz tela i poboljšava funkciju creva.

Sastav obuhvata japansko sirće u 54,4%, morsku so u 35% i šizo list u 10%. Može se koristiti kao i svako drugo sirće, a posebno je osvežavajuće kada se doda u hladan čaj kao letnji napitak za gasenje žeđi i osvežavanje tela.

Pakovanje 200ml Hemakheya

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top