Kurkuma u prahu organska 100g We Are One

350 RSD

Kurkuma je bogat izvor minerala, vitamina B6 i smatra se jednim od najačih prirodnih antibiotika.

Kurkuma u prahu organska 100g

Kurkuma u prahu (Curcuma longa) je korenasta biljka iz porodice đumbira. Jedan od najmoćnijih prirodnih lekova čiji je aktivni sastojak kurkumin sveti prah kako ga u Indiji zovu.

Za živu boju praha zasluge pripadaju kurkuminu, jednom od sastojaka kurkume. Često upotrebljava za podsticanje apetita. Pored toga, podupire funkciju jetre.

Kurkumin kao aktivna komponenta kurkume, ima snažno protivupalno dejstvo, čak je efikasniji od uobičajenih protivupalnih lekova.

On uspešno blokira NF-kB, molekul koji putuje do jezgra ćelija i koji, kako se veruje, igra bitnu ulogu u brojnim hroničnim zapaljenjima. Tajna je u bioaktivnoj supstanci koja se bori sa zapaljenjem na nivou molekula. Značajno smanjuje otpornost na insulin i sprečava dijabetes tipa 2.

Pre upotrebe treba se posavetovati sa lekarom, jer upotreba nekih jakih lekova u kombinaciji sa kurkumom može da dovede do niskog šećera u krvi ili hipoglikemije.

Redovna upotreba kod reumatoidnog artritisa pruža značajno olakšanje od bolova u zglobovima i smiruje upalu zglobova.

Zbog svoje jake antioksidativne moći, ona efektno uklanja štetne slobodne radikale koji oštećuju ćelije u telu. Reumatoidni artritis je veoma rašireno oboljenje, koje se ispoljava u nekoliko različitih tipova, čija je zajednička crta – upala zglobova.

Istraživanja koja su obuhvatila osobe koje boluju od reumatoidnog artritisa – pokazala su daje kurkumin u svim kombinacijama efikasniji od regularnog leka. Dokazano je da redovno korišćenje ima blagotovrno dejstvo u slučaju raka prostate jer sprečava rast i prevenira formiranje tumorskog tkiva, a to važi i za karcinom dojke i maligni melanom.

Potvrđeno je takođe da je odličan prirodni čistač jetre i da sprečava nastanak  i usporava napredovanje ajchajmlerove bolesti jer uklanja štetni plak nataložen u mozgu. Povoljno i blagotvorno deluje na sve organe u našem organizmu,a najbolje rezultate postiže kod reumatoloških oboljenja.

Pomaže da efikasno otklonimo bolove u zglobovima, kostima i mišićima. Poboljšava njihovu pokretljivost jer ima izuzetan efekat.

Lekovito dejstvo:

Protiv bolova u zglobovima:

Četiri velike kašike ovsenih pahuljica, prelijte sa jednom šoljom jogurta ili kefira. Dodajte osminu kašičice ovog začina i ostavite preko noći u frižideru.

Ujutro napravite zdrav doručak dodajući u prethodno pripremljenu smesu još i iseckanu jabuku, semenke bundeve, kašičicu proprženih semenki susama, kašičicu semenki lana, pola kašičice narendanog korena đumbira i zasladite sve to sa medom.

Kurkuma u prahu organska 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top