Kurkuma u prahu organska 100g We Are One

350 RSD

Kurkuma je bogat izvor minerala, vitamina B6 i smatra se jednim od najačih prirodnih antibiotika.

Kurkuma, poznata i kao Curcuma longa, je korenasta biljka iz porodice đumbira, čiji je najvažniji aktivni sastojak kurkumin. Ovaj prirodni lek, često nazvan „sveti prah“ u Indiji, ima raznovrsne koristi za zdravlje.

Kurkumin, koji je ključni sastojak kurkume, daje prahu živopisnu boju i ima brojna korisna svojstva.

Osim što podstiče apetit i podržava funkciju jetre, kurkumin je poznat po svojim snažnim protivupalnim svojstvima, čak i efikasnijim od nekih uobičajenih protivupalnih lekova.

Ovaj sastojak efikasno blokira molekul NF-kB, koji je ključan u brojnim hroničnim zapaljenjima. Pomaže u smanjenju otpornosti na insulin, što može doprineti prevenciji dijabetesa tipa 2.

Korišćenje kurkume je takođe korisna kod reumatoidnog artritisa, pružajući olakšanje od bolova u zglobovima i smirujući upalu.

Zahvaljujući svojoj snažnoj antioksidativnoj moći, kurkuma u prahu uklanja štetne slobodne radikale iz tela, što je posebno važno u slučaju reumatoidnog artritisa, oboljenja koje karakteriše upala zglobova.

Istraživanja su pokazala da je kurkumin efikasniji od standardnih lekova u lečenju ovog oboljenja. Takođe, dokazi ukazuju na to da kurkuma može imati koristi kod raka prostate, dojke i malignog melanoma, sprečavajući rast tumora.

Osim toga, korišćenje kurkume u prahu se smatra odličnim prirodnim čistačem jetre. Može usporiti progresiju Ajchajmlerove bolesti, uklanjajući štetni plak iz mozga.

Takođe, povoljno deluje na sve organe u telu, posebno kod reumatoloških oboljenja.

Kurkuma može poboljšati pokretljivost zglobova, pomoći u otklanjanju bolova u kostima i mišićima takođe podržava održavanje normalnih nivoa holesterola, cirkulaciju i funkciju srca.

Takođe pomaže imunološkom sistemu, sprečava trombozu i krvne ugruške, podržava zdravlje pluća i gornjih disajnih puteva.

Koristi se za normalno funkcionisanje živčanog sistema, obnavlja moždane ćelije, sprečava gastritis, ublažava menstrualne grčeve, leči kožna oboljenja i pomaže u borbi protiv depresije.

Upotreba:

Jedan od načina za iskoristiti koristi kurkume je kroz recept za doručak, koji uključuje ovsene pahuljice, jogurt ili kefir, iseckanu jabuku, semenke bundeve, susam, lan, narendani đumbir i med.

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top