Wasabi u prahu 100g

300 RSD

Vasabi ( Wasabi ) je vrsta rena u prahu sa dalekog istoka, dosta intenzivnijeg ukusa i ljutine od običnog rena.

Kategorija: Oznaka:

Wasabi u prahu 100g

Vasabi ( Wasabi ) je vrsta rena u prahu sa dalekog istoka, dosta intenzivnijeg ukusa i ljutine od običnog rena. Naš Vasabi u prahu priremljen je od pažljivo sušenog korena Vasabija kako bi sačuvao svoju jedinstvenu aromu.

Takođe se koristi u borbi protiv bakterijskih infekcija, respiratornih problema a pomaže i u smanjenju posledica sezonskih alergija.

Iako ima jak ljut ukus, razlikuje se od kapsaicina, sastojka koji čili papričicama daje ljutinu. Dok od kapsaicina gori jezik, vasabi se oseća u nazalnom prolazu i ukus mu je sličan jakom senfu. Zbog toga što nema uljanu bazu, ljutina kraće traje.

Vasabi sadrži dijetetska vlakna, proteine i ima energetsku vrednost. Kada je reč o mineralima, sadrži kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, natrijum i cink, bogat je vitaminom C, A i B6, ima i visok nivo određenih antioksidanasa poput izotiocijanata.

Studije su pokazale da, zahvaljujući izotiocijanatima, vasabi pomaže u borbi protiv određenih vrsta raka – leukemije, raka stomaka, dojke i melanoma.

Takođe je dobar u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja, artritisa, bakterijskih infekcija – pre svega ešerihije koli i stafilokoka a pomaže i u lečenju respiratornih oboljenja.

Iako su prednosti vasabija velike, potrebno ga je konzumirati umereno. Ako preopteretite telo vasabijem, možete da uništite svoju jetru jer telo neće moći da procesuira toksine. Takođe, imajte na umu da neki ljudi mogu da budu alergični na vasabi.

Uobičajen je kao dodatak sušiju i sašimiju. Koristi se i kao dodatak sendvičima, grickalicama, sosevima, supama, rezancima… U kombinaciji sa majonezom, vasabi je odličan dodatak jajima i hladnom mesu.

Zajedno sa sosom od đumbira, svežim korijanderom i belim lukom koristi se kao marinada za odreske.

Način pripreme:

Dodati 1 šolju vasabi u prahu i ¾ šolje vode, dobro promešati, za najbolji ukus: služiti 3 sata nakon pripreme.

Pakovanje 100g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top