Zlatni lan organski 200g Superfood

220 RSD

Lignani u zlatnom lanu deluju preventivno protiv nastanka raka dojke i raka prostate.

Zlatni lan organski 200g

Zlatni lan je prirodni biljni izvor brojnih hranljivih materija koje izuzetno povoljno deluju na organizam u celini. Između ostalog, laneno seme je bogato omega 3 masnim kiselinama i biljnim proteinima.

Brojna istraživanja su pokazala da semenke lana sadrže veliku količinu esencijalnih masnih kiselina, vitamina, minerala i vlakana, koji ga čine jednom od najzdravijih i najkorisnijih namirnica u ljudskoj ishrani.

Sadrži značajne količine vitamina B1, B6, B9 (folna kiselina), magnezijuma, kalcijuma, fosfora i gvožđa. Evo kako konzumacija lana deluje na organizam.

Lekovito dejstvo:

Prema istraživanju laneno seme deluje zasićujuće i smanjuje osećaj gladi. Zato je poželjan sastojak redukcionih dijeta (za mršavljenje).

Lan je bogat kvalitetnim biljnim proteinima i aminokiselinama, posebno glutaminskom i aspartinskom i argininom. Zato je odlično za one koji ne konzumiraju proteine životinjskog porekla.

Istraživanjem je utvrdjeno da jedna kašičica lanenog semena obezbeđuje 8%-12% preporučenog dnevnog unosa biljnih vlakana, važnih za ispravno funkcionisanje organa za varenje. Zahvaljujući ovome, lan ima blago laksativno delovanje (sprečava pojavu zatvora).

Zlatno seme je značajan je izvor omega 3:

Jedna kašičica lanenog semena sadrži 1,5 grama omega 3 masnih kiselina, što ga čini jednim od najboljih biljnih izvora biljne alfa-linolenske kiseline. Istraživanja potvrđuju da veće količine alfa-linolenske kiseline u krvi smanjuju rizik od srčanih oboljenja za 14%.

Bogatstvo omega 3 masnim kiselinama čini laneno seme odličnom namirnicom za one koji nastoje da snize krvni pritisak. Konzumacija 30g lana dnevno tokom 6 meseci može da značajno snizi krvni pritisak.

Više istraživanja je ukazalo da je laneno seme korisno za obolele od dijabetesa tip 2.Uvođenje nekoliko grama lanenog semena u svakodnevnu ishranu dovelo je do sniženja šećera u krvi od 8 do 20%.

Lan je odličan izvor posebnih biljnih vlakana, lignana. Neka istraživanja ukazuju da lan sadrži čak 800 puta više ovih biljnih vlakana u odnosu na druge žitarice i semenke.

Lignani deluju preventivno protiv nastanka raka dojke i raka prostate.

Sastav:

100% zlatno laneno seme organsko

Nutritivna vrednost u 100g:

Energija 2234kJ/ 534Kcal

Masti 43 g

Od kojih zas. masne kis. 3g

Od kojih mononez. mas. kis. 7g

Od kojih polinezas. mas. kis. 31g

Ugljeni hidrati 2g

od kojih šećeri 0g

Vlakna 27,3g

Protein 18g

So 0g

Pakovanje 200g Superfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top