Golica sirova 100g

93 RSD

Golica sirova ili semenke bundeve preporučuje se muškarcima u godinama koji upravo i najviše pate od problema sa prostatom. Poznata kao dobar izvor proteina, minerala i dijetetskih vlakana.

 

Golica sirova 100g

Golica poznata i kao semenka bundeve se preporučuje se muškarcima u godinama koji upravo i najviše pate od problema sa prostatom. Poznata kao dobar izvor proteina, minerala i dijetetskih vlakana.

Kada je u pitanju sirova golica kalorije su svakako prisutne, ali to ne znači da ih u dijeti treba otpisati! One jesu visokokalorične jer su bogate uljima, ali morate znati da golica ne sadrži loš holesterol.

Antizapaljensko dejstvo ovih semenki dobro će doći svakome ko ne praktikuje dovoljno zdrav način života, što uključuje stres, gojaznost i lošu ishranu.

Zato je jedna od zdravih namirnica koja se koristi kao preventiva i saveznik u borbi protiv dijabetesa, raka, masne jetre i srčanih oboljenja. Seme, sa druge strane, priznato je kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za izbacivanje crevnih parazita iz organizma.

Mnogim muškarcima, koji su patili od tegoba sa prostatom konzumiranje semenki bundeve donelo poboljšanje, a redovna konzumacija ovih semenki preporučuje se muškarcima u godinama koji upravo i najviše pate od problema sa prostatom.

Seme tikve golice sadrži linolensku i linolnu kiselinu, što znači omega-3 i omega- 6, najkorisnije masne kiseline za ljudski organizam.

Njih organizam ne može da proizvede, ali su mu neophodne. Tikva, lan i konoplja su biljke koje u sebi imaju veoma dobar odnos masnih kiselina, te tri uljarice imaju najveću nutritivnu vrednost“.

Zdrave omega 3 masne kiseline:
  • Smanjuju nivo triglicerida
  • Ublažavaju bolove kod reumatoidnog artritisa
  • Olakšavaju simptome anksioznosti i depresije
  • Omogućavaju očno zdravlje
  • Doprinose zdravlju ploda u trudnoći
  • Smanjuju insulinsku rezistenciju i rizik od dijabetesa

Nutritivna vrednost na 100g:

Ergetska Vrednost Kcal 553

Energetska Vrednost KJ 2294

Ugljeni hidrati 11g

Šećeri 0g

Vlakna 7g

Zdravih masti 46g

Proteina 32g

Niacina 4mg

Vitamina E  35mg

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 3kg

Zemlja porekla Srbija

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top