Suncokret oljušten pečen 100g

40 RSD

Suncokret oljušten pečen 100g

Suncokret oljušten pečen je veoma ukusna i zdrava grickalica. Suncokret je posebno bogat vitaminom E i uljima. Redovna upotreba suncokreta potpomaže održavanju zdravlja srca i krvnih sudova.

Suncokretove semenke imaju visok procenat ulja od čak 5 posto, a prevladavaju višestruko nezasićene masne kiseline, posebno linolna. Nije zanemarljiv ni sadržaj proteina.

Semenke suncokreta su odlican izvor vitamina E i B1 i dobar izvor mangana, magnezijuma, bakra, selena, vitamina B5, folne kiseline i prehrambenih vlakana. Šaka suncokretovih semenki odlicno utažuje glad, ali i nudi pregršt korisnih sastojaka. Na popisu supernamirnica, našle su se i semenke suncokreta.

Semenke suncokreta sadrže snažne antioksidanse – vitamin E i selen.

Antioksidansi imaju sposobnost neutralizacije štetnih slobodnih radikala i na taj nacin štite organizam od brojnih degenerativnih bolesti današnjice, poput kardiovaskularnih i malignih oboljenja.

Zbog povoljnog sadržaja esencijalne linolne masne kiseline, vitamina E i proteina, redovni unos suncokretovih semenki vlaži suvu i dehidriranu kožu, a može biti od koristi i kod ekcema. Semenke suncokreta dele sudbinu ostalih semenki – popularne su grickalice i ucestali dodatak hlebu.

Ali i one mogu biti odlican dodatak omiljenim žitaricama, jogurtu ili salati od tune ili piletine. Obična pečena jaja ce dobiti poseban ukus ako im se dodaju semenke suncokreta. Takode, propržene i samlevene semenke upotpunice i razna variva i umake.

Sastav:

suncokret i so.

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 5kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top