Mleveni lan 200g Macrobiotic

110 RSD

Mleveni lan smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti, karcinoma, šloga i dijabetesa. 

Mleveni lan 200g

Mleveni lan je izuzetno važan izvor nezasićenih masnih kiselina s mnogim blagotvornim efektima. Poznat je po svojoj zaštiti od srčanih bolesti, sposobnosti snižavanja holesterola i regulaciji visokog krvnog pritiska.

Prilikom mlevenja, razbija se čvrsta opnica semena lana, pa se njegovi kvalitetni sastojci bolje vare i lakše dospevaju u krvotok.

Laneno seme, bogato masnim uljem i belančevinama, ima važno mesto u ishrani i tradicionalno se koristi i u medicinske svrhe.

Sadrži vitamine F, linolnu i linoleinsku kiselinu, kao i značajne količine proteina, što ga čini veoma hranljivim.

Niz istraživanja pokazuje da redovna konzumacija semena lana može smanjiti rizik od srčanih oboljenja, karcinoma, šloga i dijabetesa.

Preporučuje se za mnoge zdravstvene probleme, uključujući anginu pektoris, psorijazu, te za smanjenje rizika od raka dojke, debelog creva i prostate. Takođe, stimuliše proizvodnju estrogena kod žena u menopauzi.

Samo 20 grama semena lana dnevno može značajno olakšati simptome menopauze, poboljšati raspoloženje i ublažiti bolove u mišićima i zglobovima.

Takođe, jača imuni sistem i pomaže u regulaciji probave, posebno kod problema s opstipacijom.

Osim toga, laneno seme je bogato sluzima, korisnim za probavu i regulaciju holesterola. Sadrži i vlakna koja su važna za održavanje zdravlja creva i idealne telesne težine.

Omega-3 masne kiseline, prisutne u semenu lana, sprečavaju bolesti srca i krvnih sudova, dok lignini, fitoestrogeni s antioksidativnim svojstvima, imaju pozitivan uticaj na hormonski zavisne tumore.

Upotreba:

Laneno seme se može jednostavno dodavati u ishranu, bilo u obliku praha ili celih semenki, tako što se meša sa jogurtom, kefirom, smutijima ili prirodnim sokovima.

Takođe, može se koristiti u raznim jelima, umacima, salatama i pečenjima, dodajući ukus oraha i bogatstvo hranljivih materija obroku. Važno je napomenuti da je preporučljivo samleti seme ili ga potopiti u vodu kako bi se maksimalno iskoristile njegove nutritivne vrednosti.

Sastav:

Mleveno seme lana

Pakovanje  200g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top