Organsko čija seme mleveno 100g Beyond

420 RSD

Odličan izvor Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, minerala (posebno kalcijuma, gvožđa i magnezijuma), vitamina, proteina, vlakana i antioksidanata.

Organsko čija seme mleveno 100g

Organsko čija seme mleveno je odličan izvor Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, minerala (posebno kalcijuma, gvožđa i magnezijuma), vitamina, proteina, vlakana i antioksidanata. Imaju veoma blagotvoran uticaj na kardiovaskularni sistem, neophodne su za pravilan rad centralnog nervnog sistema i usporavaju proces starenja celija.

Čija semenke sadrže i puno kvalitetnih proteina, antioksidansa, vitamina i minerala, sto jasno pokazuje nutritivna tablica. Spadaju u veoma hranljive namirnice sa svojih 486 kCal/100g.

Zahvaljujuci svom blagom ukusu mogu da se jedu uz dotovo svu ostalu hranu. Od njih se moze napraviti puding ili kaša koja se odlično kombinuje sa mesom, mlekom, jogurtom… Kako imaju sposobnost da za sebe vezuju tečnost i sa njom prave gel, često se upotrebljavaju za zgušnjavanje raznih umaka ili čak kao zamena za jaja.

U mnogim receptima se preporučuje da se čija semenke pre jela natapaju, sto je dobro, ali nije neophodno. Ipak treba imati na umu da upijaju vodu u količini od 7 do 10 puta svoje težine, tako da prilikom konzumacije ovih semenki treba povećati unos tečnosti.

U suprotnom, zbog nedostatka vode, seme će početi da apsorbuje tečnost iz želučanih sokova sto može uzrokovati osećaj nelagode u stomaku.

Osobe osetljive na gluten mogu biti bez brige, jer ga čija semenke ne sadrže i do sada nije bilo poznatih slučajeva alergijske reakcije. Sve u svemu, zaključujemo da je ovo hrana za svaku preporuku.

Organizmu daje potrebnu energiju, što ga čini idealnom namirnicom zatiste. Pošto je bogato proteinima, blagotvorno deluje na regeneraciju kože, zdravlje kose i noktiju.

Pozitivno utiče kod mršavljenja jer ubrzava rad metabolizma, podstiče sagorevanje masti, oslobađa energiju, jača organizam, te pozitivno utiče na organe za varenje. Takođe, hidrira organizam.

Dejstvo:

poboljšava zdravlje zuba, jača kosti, poboljšava rad srca, umanjuje posledice starenja, poboljšava rad probavnog trakta, dobre su za mršavljenje jer daju osecaj sitosti.

Upotreba:

Možete ih dodati u sve slane i slatke obroke, salate, prilikom pripreme hleba ili od njih napraviti ukusni puding.

Recept za puding:

Puding sa malinama je idealan izbor za zdrav početak dana. Dugo će vas držati sitim, a jednostavno i brzo se priprema.

Potrebni sastojci :

240 ml kokosovog mleka

120 ml vode

150 g malina (svežih, suvih ili smrznutih)

75 g čija semenki mlevenih

2-3 kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

U blender ubacite mleko, vodu i maline i miksajte dok ne dobijete glatku smesu.

Dodajte zatim čija semenke i ekstrakt vanile.

Puding ostavite u firižideru da se bar pola sata.Može i duže.Ovako pripremljen pudin možete čuvati u ftižideru 2 do 3 dana.

Prijatno!🍹

Nutritivna vrednost 100g:

Energetska vrednost 444 kcal

Proteini 21g

Ugljeni hidrati 4g

Masti 31g omege 3 i 6 masnih kiselina

Pakovanje 100g Beyond

Cena se redovno ažurira 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top