Semenke

Pored različitih vrsta voća, super dopuna svakoj užini su i semenke, npr suncokret ili golica. Nezamenljive u ljudskoj ishrani, jer sadrže visok procenat belančevina, minerala, vitamina, enzima, masti i ugljenih hidrata. U njima je sva energija biljke i tu su koncentrisani svi hranljivi sastojci koji su neophodni biljci za rast i razvoj, pa su energetski veoma bogate i posebno se preporučuju kod mentalnih naprezanja i korišćenja kompjutera.

Semenke se preporučuju učenicima i studentima kod izuzetnih intelektualnih aktivnosti.

Generalno sadrže visok procenat fosfora, čak 20 puta više od ribljeg mesa, koje je poznato po visokom sadržaju fosfora. Pojedine imaju različite sastojke i zato se preporučuju za ublažavanje različitih tegoba.

Golica

Gadrži masne kiseline koje su neophodne za dobar vid, koncentraciju, regulisanje nivoa holesterola, za dobar imunitet i aktivan metabolizam.

Suncokret

Olakšava varenje, otklanja stomačne tegobe i stimuliše izbacivanje štetnih supstanci iz organizma.

Čija seme

Odličan izvor Omega 3 i Omega 6 masnih kiselina, minerala (posebno kalcijuma, gvožđa i magnezijuma), vitamina, proteina, vlakana i antioksidanata. Organizmu daje potrebnu energiju, što ga čini idealnom namirnicom za sportiste. Pošto je bogato proteinima, blagotvorno deluje na regeneraciju kože, zdravlje kose i noktiju.

Pozitivno utiče kod mršavljenja jer ubrzava rad metabolizma, podstiče sagorevanje masti, oslobađa energiju, jača organizam, te pozitivno utiče na organe za varenje. Takođe, hidrira organizam.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top