Semenke

Semenke poput suncokreta, golice i čije imaju izuzetnu nutritivnu vrednost i čine idealan dodatak ishrani. Predstavljaju su dragocen dodatak ishrani zbog svoje visoke nutritivne vrednosti i raznovrsnih koristi po zdravlje.

Ove male, ali moćne semenke obiluju belančevinama, mineralima, vitaminima. Zdrave namirnice m mastima i vlaknima, čineći ih važnim za uravnoteženu ishranu.

Postoje različite vrste semenki, kao što su suncokret, bundeva, lan, čia, golica,susam i druge, koje svaka na svoj način doprinose zdravlju organizma.

Seme suncokreta je bogato vitaminom E, selenom i magnezijumom, pružajući antioksidativnu zaštitu i podršku zdravlju srca.

Seme bundeve je bogato cinkom, koji je ključan za imunološki sistem i zdravlje prostate.

Laneno seme je izvrstan izvor omega-3 masnih kiselina, važnih za zdravlje mozga i srca, dok chia seme obiluje vlaknima koja pomažu varenje i održavaju osećaj sitosti.

Seme golice je poznato po visokom sadržaju omega-3 masnih kiselina koje podržavaju zdravlje mozga i očiju.

Čija seme pruža izvor omega-3 i omega-6 masnih kiselina, kalcijuma, gvožđa i vlakana. Takođe su poznate po svojoj sposobnosti da apsorbuju tečnost i formiraju gel. To ih čini korisnim za zgušnjavanje i dodavanje teksture jelima.

Uzimajući u obzir raznolikost i nutritivnu vrednost semenki, one su odličan izbor za sve koji žele da unesu više hranljivih sastojaka u svoju ishranu i podrže svoje opšte zdravlje.

Dodavanjem semenki u obroke poput muslija, jogurta, salata ili smutija, možete lako uživati u svim njihovim koristima.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top