Organski Agava Sirup: Ujedno Prirodni Zaslađivač I Lek
Biošpajz organski agava sirup je 100% prirodni zaslađivač dobijen iz listova plave agave, koja se vekovima uzgaja u Meksiku. Ovaj sirup je izuzetno sladak, čak 30% slađi od šećera, i predstavlja zdraviju alternativu za šećer i veštačke zaslađivače. Još su drevni Asteci koristili agavu jer su prepoznali njegova antibakterijska svojstva i koristili agavu za poboljšanje varenja, čišćenje krvi i lečenje rana.
Karakteristike
- 100% organski prirodni zaslađivač
- Bez glutena
- Nizak glikemiski indeks
- Sadrži Inulin i biljna vlakna
Šta je agava sirup?
Sirup od agave se dobija iz listova same biljke, čija je prosečna starost između 7 i 15 godina. Važno je naglasiti i da se koriste listovi ove biljke za izradu grubog platna, dok ako se sveže lišće agave usitni, te previje na ranu ili opekotinu, tkivo će vrlo brzo biti obnovljeno. Posebno interesantno je i brašno koje se pravi od semenki ove biljke.
Prednosti
Jedna od najvećih zdravstvenih prednosti agava sirupa je nizak glikemijski indeks, zbog čega pruža sladak ukus bez naglog skoka šećera u krvi, koji mnogi drugi šećeri izazivaju. Ukusan prirodni zaslađivač koji mogu umereno koristiti osobe na redukcionim dijetama, dijabetičari i ljudi koji biraju zdravije namirnice za sebe i svoju porodicu, kao zamenu za refinisane šećere sa visokim glikemijskim indeksom.
Mineralna Podrška
Bogat gvožđem, kalcijumom, cinkom, kalijumom i manganom, pruža značajnu podršku organizmu. Njegova konzumacija može pozitivno uticati na zaceljivanje rana i opekotina zahvaljujući prisustvu saponina, koji doprinose smanjenju holesterola i imaju potencijalno antikancerogeno dejstvo.
Prijatelj Digestivnog Sistema
Agava sadrži inulin i prirodna vlakna koja podržavaju zdravlje digestivnog sistema i regulišu varenje, čineći ga korisnim za osobe koje pate od opstipacije. Sa niskim glikemijskim indeksom od samo 17, polako se apsorbuje u organizmu, ne uzrokujući nagle skokove nivoa glukoze u krvi, što ga čini preporučljivim za dijabetičare i one koji vode računa o unosu šećera.
Kulinarska Upotreba
Agava sirup je savršen u svakodnevnom spremanju hrane, pravljenju preliva za salate, sosove, u receptima za kuvanje i pečenje. Lako se meša sa hladnim napicima, pa je dobar i za zaslađivanje smutija i letnjih napitaka. S obzirom da je agava sirup slađi od šećera i meda, u receptima koristite manju količinu sirupa, oko trećinu.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energija (kj/kcal) 1398/329
Masti 0g
Od kojih zasićene masne kiseline 0g
Ugljeni hidrati 81g
Od kojih šećeri 70g
Proteini 0g
So 0g
Pakovanje 330g Biošpajz
Cena se redovno ažurira