Stevija Kristal 200g Ecostevia

599 RSD

Stevija kristal po sastavu i kristalnoj strukturi jedinstven na tržištu, idealan za osobe sa dijabetesom i osobe na dijetetskom režimu ishrane.

Stevija Kristal 200g

Stevija kristal po sastavu i kristalnoj strukturi jedinstven na tržištu, idealan za osobe sa dijabetesom i osobe na dijetetskom režimu ishrane. S obzirom da u sastavu osim steviol glikozida (< 95%) sadrži eritriol, pa time ima nultu energetsku vrednost i nulti glikemijski indeks.

Ecostevia je vodeći grčki brend 100% prirodnih zaslađivača dobijenih iz organski gajenih paragvajskih biljaka Stevia Rebaudiana.

Reč je o jedinom brendu koji je najnovijom tehnološkom inovacijom učinio mogućim transformaciju praha steviol glikozida u kristalnu strukturu sa 0 kalorija i 0 glikemijskim indeksom.

Sastav:

100% prirodni stoni zaslađivač u prahu na bazi steviol glikozida i eritritola.

Može se koristiti za zaslađivanje bilo kojih napitaka i hrane, termostabilna je i ne menja strukturu i svojstva na visokim temperaturama (pića, kolača, torti, džemova, kompota).

Pozitivna dejstava:

Antikancerogena dejstva:

Ishrana i kancer donosi izveštaj o laboratorijskoj studiji u kojoj je po prvi put u povezan unos stevije sa redukcijom raka dojke. Primećeno je da steviozid pospešuje apoptozu (smrt ćelija) kancera i redukuje neke stresne putanje u telu koje doprinose razvoju kancera.

Kada se prirodnim mešavinama za borbu protiv raka debelog creva, kao što je ona sa listom kupine, doda stevija. Obe ove studije ukazuju na potencijal stevije u prirodnom lečenju kancera.

Upotreba stevije umesto belog šećera može da bude izuzetno korisna za dijabetičare koji treba u što većoj meri da izbegavaju običan šećer u ishrani.

Stevija je zaslađivač biljnog porekla koji sadrži nula kalorija. Ako odlučite da zamenite običan šećer kvalitetnim ekstraktom stevije to će vam pomoći ne samo da smanjite i unos kalorija.

Održavanjem unosa šećera i kalorija u zdravim granicama možete da sprečite gojaznost. Kao i više zdravstvenih problema vezanih za gojaznost, kao što su dijabetes i metabolički sindrom.

Rezultati studije iz 2009. godine pokazali su da je ekstrakt stevije imao “pozitivne i ohrabrujuće efekte” na ukupne profile holesterola. Važno je imati u vidu da su istraživači takođe otkrili da stevija nije negativno delovala na opšte zdravstveno stanje učesnika u studiji.

Istraživači su zaključili da je ekstrakt stevie uspešno smanjio povišene nivoe seruma holesterola.

Takođe uključujući i trigliceride i LDL , i povećala nivo korisnog HDL holesterola.

Za neke glukozide u ekstraktu stevije je pronađeno da skupljaju krvne sudove i povećavaju izbacivanje natrijuma. Dve stvari koje su veoma korisne za održavanje krvnog pritiska u granicama zdravih vrednosti.

Procena izvršena u dve dugoročne studije daje nadu da stevia može biti od pomoći u snižavanju krvnog pritiska kod pacijenata sa hipertenzijom. Podaci iz kraćih studija (jedan do tri meseca), međutim, nisu potvrdili ove nalaze.

Visok unos šećera povezan je sa bolestima srca, nealkoholičarskom bolešću masne jetre, slabim crevima, dijabetesom tipa 2, pa čak i kancerom. Samo jedna kašika kuhinjskog šećera sadrži 16 kalorija i 4,2 grama šećera.

Preporuka:

  • Mogu je koristiti dijabetičari zbog niskog glikemiskog indeksa
  • Osobe na dijeti zbog 0 % kalorija
  • Osobe sa ešerihijom i kandidom
  • Svi koji vode računa o  unosu kalorija
  • Za pravljenje niskokaloričnih poslastica

Doziranje: 1:5

Pakovanje 200g Ecostevia

Zemlja porekla: Grčka

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top