Čaj od Miloduha: Prirodno Rešenje za Disajne i Digestivne Probleme
Čaj od miloduha se ističe svojim blagotvornim dejstvom na disajne organe, kao što su bronhitis, astma i upala pluća, a takođe je izuzetno koristan kod problema sa želucem i crevima.
Lekoviti Sastojci
Miloduh (Hyssopus officinalis) sadrži aktivne sastojke koji olakšavaju iskašljavanje bronhijalnog sekreta i poboljšavaju varenje hrane. Etarsko ulje iz miloduha deluje antiseptično, što ga čini korisnim za borbu protiv infekcija.
Hemijski Sastav
Miloduh je bogat različitim aktivnim komponentama:
- Etarsko ulje: Sadrži pinene, kamfen, cineol.
- Flavonoidi: Hesperidin i diosamin.
- Tanini, oleanolna i ursolna kiselina, marubin.
Upotreba i Primena
Za Disajne Organe: Čaj od miloduha pomaže kod iskašljavanja bronhijalnog sekreta, što ga čini idealnim za lečenje bronhitisa, astme i upale pluća. Takođe, koristi se za ispiranje grla kod prehlada i nazeba.
Za Digestivni Sistem: Aktivni sastojci poboljšavaju varenje hrane i smanjuju stomačne tegobe, čineći miloduh nezamenljivim biljnim lekom za gastrointestinalne probleme.
Kao Kulinarski Začin: Miloduh se koristi kao začin u kulinarstvu zbog svog aromatičnog ukusa. Takođe, cenjen je kao medonosna biljka.
Prednosti Korišćenja
- Podrška Disajnim Organima: Pomaže kod iskašljavanja i ublažava respiratorne tegobe.
- Poboljšava Varenje: Olakšava varenje i smanjuje stomačne tegobe.
- Antiseptičko Dejstvo: Etarsko ulje iz miloduha deluje protiv bakterija i gljivica.
- Antivirusno Dejstvo: Istraživanja su pokazala da miloduh može imati snažno antivirusno dejstvo.
Način pripreme :
Kafenu kašičicu herbe miloduha preliti šoljom (200ml) ključale vode, sud poklopiti, ostaviti da odstoji pola sata, procediti, zasladiti po želji i popiti. Piti 2 puta dnevno po šolju čaja.
Cena se redovno ažurira