Cejlonski cimet

Cejlonski cimet smanjuje nivo šećera u krvi. Konzumiranje do 6g dnevno smanjuje nivo glukoze, triglicerida i LDL holesterola. Organski Cinnamomum zeylanicum nees u prahu  je jedini pravi cimet. Izuzetno je redak na našem tržištu, pošto je mnogo više zastupljeniji kineski cimet.

Za razliku od kineskog cimeta (lat. Cinnamomum cassia) koji raste u Kini i Indoneziji, Cejlonski cimet dolazi direktno sa podneblja Šri Lanke (Cejlona). Ono što je najbitnije jeste da sadrži neznatne količine supstance kumarina, a kojom inače obiluje kineski cimet (do 1200 puta više od cejlonskog).

Inače, kumarin kod preteranog konzumiranja može da ošteti jetru i bubrege.

Lekovita dejstva:

Visok izvor antioksidanata

Prema ORAC skali, koja se koristi za merenje koncentracije antioksidanata u različitim namirnicama.

Ulazi u top 20 u odnosu na sve namirnice, začine i lekove širom sveta. Različiti antioksidanti prisutni u cimetu pomažu u zaštiti od mnoštva bolesti koje uzrokuju slobodni radikali.

Štiti zdravlje srca

Studije su pokazale da je bitna zdravstvena korist u tome što smanjuje nekoliko najčešćih faktora rizika za bolesti srca, uključujući visok nivo holesterola i triglicerida i visok krvni pritisak.

Reguliše nivo šećera u krvi

Pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi. Dokazano je da smanjuje količinu glukoze koja ulazi u krvotok nakon obroka sa visokim sadržajem šećera.

Takođe može poboljšati osjetljivost na insulin, koji je vitalni hormon potreban za održavanje ravnoteže nivoa šećera u krvi.

Pomoć u borbi protiv infekcija i virusa

Postoji mnogo koristi kada se radi o odbrani tela od bolesti. Cimet je prirodni anti-mikrobiološki, anti-biotski, anti-gljivični i anti-virusni agens.

Štiti stomatološko zdravlje

U istraživanjima je dokazano da su ekstrakti pronađeni u cimetu zaštita od bakterija koji žive u oralnoj mikroflori i mogu izazvati loš dah, propadanje zuba, šupljine ili infekcije usta.

Pomoć u lečenju kandide

Određene studije su zaključile da moćna anti-gljivična svojstva  mogu biti efikasna u zaustavljanju ili lečenju kandide u digestivnom traktu.

Cejlonski cimet pomaže u borbi protiv kandide prirodnim putem podstičući imunološko zdravlje i borbu protiv upale.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top