Karanfilić u zrnu 100g

340 RSD

Klinčić slobodno možete upotrebljavati u ishrani kao začin, u vidu mlevenog karanfilića ili kao eterično ulje od karanfilića.

Kategorija: Oznaka:

Karanfilić u zrnu 100g

Karanfilić u zrnu (sušeni pupoljci karanfilića).

U sebi sadrži puno korisnih stvari. Koristan je za zdravlje kao lek protiv dosta bolesti. Najbitniji njegov sastojak je eugenol. Eugenol ima najbitnije svojstvo, on se koristi kao protivupalno sredstvo.

Pored njega u sebi ima i minerale: kalcijum, magnezijum, gvožđe, bakar, fosfor, mangan, selen. Bogat je i vitaminima, među kojima ima najviše vitamina C, B6, E, K, forlnom kiselinom, riboflavinom i niacinom.

Upotreba

U koje svrhe možete koristiti karanfilić?

Klinčić slobodno možete upotrebljavati u ishrani kao začin, u vidu mlevenog karanfilića ili kao eterično ulje od karanfilića. Pored toga ima i lekovita svojstva, pomaže pri lečenju određenih problema kako spoljašnjih tako i unutrašnjih, a smatraju i da je afrodizijak za muškarce.

Lekovita dejstva karanfilića

Postoji dosta slabosti i bolesti koji se javljaju kod ljudi. Karanfilić (Syzygium aromaticum) je prirodni lek, koji se može upotrebljavati za otklanjanje nekih problema sa našim organizmom.

Od davnina se koristi u narodnoj medicini, za njegova korisna svojstva znalo se vekovima unazad. Danas možete sebi pomoći tako što ćete uvrstiti ovu biljku u svoj jelovnik kao začin ili sebi napraviti čaj, ulje ili tinkturu od karanfilića.

Ako imate sledeće probleme, karanfilić Vam može pomoći da smanjite bol ili je otklonite u potpunosti.

Koristi se za:

Upotreba u kulinarstvu

U kuvanju karanfilić se upotrebljava pri pripremi medenjaka, voćnih jela, pića i konzervisanog voća (kompota od kajsije, na primer), ali isto tako i kao dodatak svinjskom pečenju i divljači, tamnim supama i nekim vrstama kobasica. Karanfilić sadrže i mnoge vrste kari začina, začinskih mešavina i sosova.

Izvor originalnog teksta Detoksikacija.com.

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 500g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top