Vanila u prahu 50g

175 RSD

Vanila u prahu 50g

Vanila u prahu je prirodni začin dobijen od mahune orhideje (Vanilla Planifolia). Potiče sa Madagaskara i ima široku primenu u prehrambenoj industriji jer poboljšava ukus jelima i konditorskim proizvodima. Drugi naziv je i “kraljica začina”, zbog svog izuzetnog ukusa.

Cvet vanile cveta samo jedan dan u godini, u vremenskom okviru od 12-16 sati, nakon čega mora biti oprašen ručno. Ukoliko se propusti taj vremenski okvir, biljka neće uopšte proizvesti mahune.

Vanila prah se sastoji od celih mahuna, koje potiču iz organske proizvodnje. Za razliku od veštački proizvedenog vanilin praha, sadrži sve prirodne arome prirodnog proizvoda.

Postoji i ekstrakt vanile, rastvor napravljen od zrna vanile i alkohola. Kada se potopi u alkoholu, zrna vanile (poznata i kao mahune) oslobađaju vanilin, glavno jedinjenje ukusa koje se nalazi u vanili. Ova tamno smeđa tečnost (koja se takođe naziva i tinktura vanile) može se koristiti za poboljšanje slatkoće deserta.

Vanila sadrži brojne antioksidante, uključujući vanilinsku kiselinu i vanilin. Antioksidanti štite vaše telo od oštećenja od štetnih sastojaka, kao što su slobodni radikali i toksini.

Vanilin je prirodni antioksidant i daje zrnima vanile njihov karakterističan miris. Vanila ima moćne anti-inflamatorne sposobnosti. Vanilin koji se nalazi u ekstraktu vanile može imati koristi od snižavanja holesterola.

Način upotrebe:

Dok je vanila ukusna u mnogim pekarskim proizvodima, možete je dodati i drugim namirnicama. Uključite je u šejkove, milkšejkove i čak običan jogurt za topao, bogat ukus.

Samo prstohvat mlevenog vanila praha daje kolačima, šlagu i desertima izuzetan ukus. Oplemenite ukus svojih kolača i jela mirisnim i neodoljivim ukusom vanile.

Razmera 1:1000

Pakovanje 50grf

Original pakovanje 1kg Eterika

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top