Aktivni ugalj u prahu 50g Top Food

280.00RSD

Koristi kao neverovatan detoks tela, rastovor za izbeljivanje zuba, sredstvo za čišćenje kože, filter nečistoće i eliminator neprijatnih mirisa

Aktivni ugalj 

 

Aktivni ugalj se koristi kao neverovatan detoks tela, rastovor za izbeljivanje zuba, sredstvo za čišćenje kože, filter nečistoće i eliminator neprijatnih mirisa.

Kako funkcioniše?

Jednom unešen u želudac, aktivni ugalj se ponaša kao sunđer koji svojim porama upija štetne materije.

Jednom kada ih upije, a sobzirom da se ne prebacuje u naš organizam, izbacuju se stolicom napolje.

Aktivnom uglju je potrebno izvesno vreme da počne da deluje, između 1 – 4 h.

I ako postoji sumnja da se desilo trovanje treba ga uzeti što pre, jer nema svrhe koristiti ga onda kada je neki „toksin“ već prešao u naš sistem.

Za šta se koristi?

Aktivni ugalj je prisutan u ljudskoj kulturi od ranih godina 19. veka i predstavlja jedno od prvih sredstava u borbi protiv trovanja.

Kako je vreme odmicalo, njegova uloga je postajala sve veća i danas se, pored medicinske upotrebe koristi i za proizvodnju različitih filtera, industriji…

Njegova glavna uloga je :

1. Trovanja, sposobnost vezivanja toksina je njegovo glavno svojstvo, pa različita trovanja predstavljaju dobar razlog za njegovo korišćenje.

Tu bi izdvojili trovanja lekovima ali i drugim toksinima.

Treba ga uzeti u periodu od jednog sata od trovanja, jer kako smo ranije napomenuli posle toga se toksini preuzimaju u organizam i njegovo dejstvo salbi.

Takođe važno je ovde napomenuti da on ne deluje na sva trovanja tako recimo ne deluje na trovanje alkoholom, teškim metalima, gvožđem…

2. Smanjivanje gasova
3. Ublažavanje mamurluka
4. Terapija proliva

ali u smislu skupljanja toksina koji ga izazivaju, naravno glavni lek za proliv su probiotici.

5. Higijena usta i zuba

 može se naći u mnogo preparata za usta i zube

6. Zarastanje rana

neke studije su pokazale da potpomaže zarastanje rana pogotovo kod dekubita, ali ta istraživanja nisu kompletna

Interesantno je napomenuti da nismo uspeli da nađemo neko ciljano istraživanje koje jasno pokazalo da je aktivni ugalj baš dobar za sve.

Tako da bi mi pre svega izdvojili njegovo prvo dejstvo u sprečavanju trovanja kao glavno.

Sastav: 

aktivni ugalj u prahu od ljuske kokosovog oraha

Namena :

detoksikacija je najbolji način za jačanje imuniteta, a jak imunitet znači zdravlje! Aktivni ugalj i na tom „terenu” pokazuje svoju vrednost. Njegova sposobnost da adsorbuje i eliminiše brojne toksine doprinosi poboljšanju opšteg stanja organizma.

Povišen holesterol, iako ne izaziva simptome, oštećuje organizam. Aktivni ugalj povećava dobar holesterol  i smanjuje loš čime pokazuje svoj povoljan učinak na nivo ukupnog holesterola u krvi.

Način upotrebe: 

jednu mericu – kašičicu razmutiti u čaši vode.

 

Aktivni ugalj u prahu 50g Top Food
Scroll to Top