MSM PRAH (metilsulfonilmetan) 100g We Are One

599 RSD

MSM je organski oblik sumpora četvrti najvažniji mineral u ljudskom telu i prisutan je u svim ćelijama.

Msm prah (metilsulfonilmetan) 100g

Msm prah je Metilsulfonilmetan ili organski oblik sumpora je četvrti najvažniji mineral u ljudskom telu i prisutan je u svim ćelijama. On se takođe naziva mineral lepote. U prodavnici zdrave hrane Cecin Biošpajz na Voždovcu prodaje se u pakovanju od 100gr a može se poručiti i putem online shopa.

Msm potiče iz okeana gde mikroskopski planktoni luče sumpor koji isparava iz vode okeana u atmosferu. U obliku kiše pada ponovo na zemlju i postaje hrana za sve zemaljske organizme. Vrlo je koncentrisan u biljkama izloženim jakim kišama (kora borova, divlje trave, aloje vera…). Dobija se ekstrakcijom iz ovih biljaka i nalazi se u vidu kristala ili ljuspica koje su rastvorljive u vodi.

Anti-inflamatorna svojstva MSM-a su dobro dokumentovana naučnim istraživanjem a uz to inhibira NF-kB proteina koji je uključen u zapaljenske reakcije u vašem telu.

Takođe smanjuje proizvodnju citokina, kao što je faktor nekroze tumora-alfa (TNF-a) i interleukin 6 (IL-6), koji su signalni proteini povezani sa sistemskom inflamacijom. Pored toga može povećati nivo glutationa, snažnog antioksidanta koji proizvodi ljudsko telo.

Može smanjiti oslobađanje molekula povezanih sa upalom, kao što su TNF-a i IL-6, kao i nivo jačine snažnog antioksidativnog glutationa. Ovo dovodi do toga da sportisti često imaju probleme sa upalom i bolovima u mišićima, što može negativno uticati na njihov sportski učinak i može ometati treninge.

Redovno korišćenje MSM praha prirodno može ubrzati oporavak mišića nakon intenzivne vežbe smanjujući upale i oksidativni stres.

Studija kod 18 muškaraca je pokazala da uzimanje 50 mg praška po kilogramu telesne težine tokom 10 dana značajno smanjuje oštećenja mišića izazvana vežbama i povećava antioksidativnu aktivnost nakon pretrčanih 14 km.

Sastav: 100% Metilsulfonilmetan prah

Lekovito dejstvo:

 1. Primarna upotreba Metilsulfonilmetana je kao pomoć za ublažavanje bola, kako u zglobovima tako i u mekom tkivu. To je zato što poboljšava fleksibilnost ćelijskih zidovasportisti takođe koriste ga da bi prevazišli nagomilavanje mlečne kiseline u mišićima jer on smanjuje upale i mišićne spazme.
 2. Pomaže u poboljšanju pokretljivosti zglobova, smanjuje krutost, otok i bol.
 3. Mnogi korisnici takođe izveštavaju o pozitivnom efektu na energetskim nivoima, što ga čini sigurnim borcem protiv umora.
 4. Povećava raspoloživost kiseonika u organizmu.
 5. Ima pozitivan uticaj na zdravlje kože, kose i noktiju.
 6. Zajedno sa vitaminom C pomaže telu izgradnju novih ćelija, smanjuje ožiljke i bore i održava kožu elastičnom.
 7. Poboljšava mentalnu budnost, pomaže da se smanje ili čak potpuno uklone alergije.
 8. Koristan je za žene tako što će olakšati glavobolje, grčeve i bolove u mišićima izazvane hormonskim neravnotežama.
 9. Smanjuje iritaciju membrane oka.
 10. Igra važnu ulogu u oporavku i održavanju epitela koji se nalazi u plućima, nosnim kanalima, koži i sluzokoži digestivnog trakta.
 11. Pomaže detoksikaciju tela.

Način upotrebe:

Na početku potrebno je uzimanje u malim količinama zbog njegovog snažnog pročišćavajućeg delovanja.

Počnite sa ½, pa postupno pređite na 1 kašičicu. Prah potpuno rastopite u tečnosti. Važno je da zajedno sa njim uzmete i dodatak vitamina C, zbog njihove odlične sinergije. Popijte puno vode, pogotovo ako primetite reakciju čišćenja. Može se uzimati u bilo koje doba dana.

S obzirom  na to da je gorkog ukusa, važno ga je pomešati sa limunadom, sokom od pomorandže, voćnim frapeom, ili sa običnom vodom zaslađenom medom.

Najbolje podeliti u 3 doze jer se sumpor zadržava 8 sati u organizmu..

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 0 kcal/0 kJ

Ukupne masti 0g

Ukupni ugljeni hidrati 0g

Vlakna 0g

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top