Ašvaganda u prahu 100g We Are One

650 RSD

Ašvaganda u prahu dobijena prirodnim sušenjem i mlevenjem isključivo celog korena Ašvagande, iz koga ništa prethodno nije ekstrahovano.

Ašvaganda u prahu 100g

Ašvaganda u prahu je dobijena prirodnim sušenjem i mlevenjem isključivo celog korena Ašvagande, iz koga ništa prethodno nije ekstrahovano. Zbog toga ima upečatljivo intenzivan ukus, koji joj daju u potpunosti očuvana bioaktivna jedinjenja, odgovrna za njena neverovatna zdravstvena svojstva.

Ašvaganda poznatija i kao indijski ginseng jedna je od najvažnijih ajurvedskih biljaka. Koristi se u Indiji već stotinama godina unazad ali tek danas postaje poznata superhrana. Koristi se za ublažavanje različitih simptoma zbog svojih adaptogenih svojstava.

Glavni sastojci su:

Alkaloidi, steroidni laktoni, a withania je glavni alkaloid. Drugi sastojci su:minokiseline, kolin, beta-sitosterol, klorogenska kiselina, scopoletin i withaferin.

Sadrži alkaloide koji imaju antispazmodički efekat na mišiće uključujući i matericu a sadrži i steroidne laktone i koji kao aktivni sastojci imaju estrogenička svojstva. Glikovitanolidi bi mogli delovati kao modulatori imunološkog sistema. Sadrži i gvožđe.

Indijski žen-šen je efikasan antistresni adaptogen.

Ova lekovita biljka ima umirujuće dejstvo na organizam, ali mu daje energiju, za razliku od sedativa koji ga omamljuju. Daje snagu i umiruje, što je prava retkost. Zbog tog svojstva ašvaganda je idealna za oporavak posle bolesti i kod hroničnog umora.

Ubrzava oporavak organizma posle svih bolesti dajući mu dodatnu snagu. U tom smislu je idealna kombinacija indijskog žen-šena sa astragalusom i kordicepsom. Njene aktivne supstance su vitanolidi i ima ih preko 20, a najveći deo biološke aktivnosti ove biljke pripisuje se vitaferinu A. Odlično čisti organizam prodirući duboko u njega. Odlična i kod varenje i asimilacije.

U tu svrhu je najbolja kombinacija korena Ašvagande sa sa đumbirom. Kuvaju se zajedno kao čaj ili u supama i čorbama kao dodatak.

Koristi kod artritisa, anksioznosti, bipolarnog poremećaja, poremećaja pažnje i hiperaktivnosti (ADHD), ravnoteže, opsesivno-kompulzivnog poremećaja. Kod problema sa spavanjem (nesanica), tumora, tuberkuloze, astme, leukoderma, bronhitisa, bola u leđima.

Redovno korišćenje ašvagande takođe pomaže kod  fibromijalgije, menstrualnih problema, štucanja, Parkinsonove bolesti i hronične bolesti jetre.

Takođe se koristi i za smanjenje neželjenih efekata lekova koji se koriste za lečenje raka i šizofrenije. Koristi za smanjenje nivoa masti i šećera u krvi. Najfektnije prirodno sredstvo za smanjenje anksioznosti i stresa koje u isto vreme daje energiju, jača imunitet i osetno podiže libido kod oba pola!

Lekovito dejstvo:

  • Smiruje u periodima mentalne i nervne napetosti i anksioznosti.
  • Doprinosi relaksacijii emotivnoj izbalansiranosti.
  • Održava nivo energije i vitalnosti.
  • Poboljšava otpornost organizma na stres.
  • Čuva zdravlje svojom antioksidativnošću.
  • Deluje pozitivno na srce i kardiovaskularni sistem.
  • Podržava zdravlje ženskih reproduktivnih organa.
  • Podržava mušku seksualnu funkciju.

Način upotrebe:

1 kafena kašičica (5g) praha izmešajte sa 2dl čaja, voćnog soka ili jogurta i popiti.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 309kcal/1305kJ

Protein 3g

Ukupne masti 0g

zasićene masti 0g

Ukupni ugljeni hidrati 49g

Vlakna 32g

Ašvaganda u prahu 100g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top