Ašvaganda u prahu 100g We Are One

650.00RSD

Najefektnije prirodno sredstvo za smanjenje anksioznosti i stresa koje u isto vreme daje energiju, jača imunitet i osetno podiže libido kod oba pola.

Ašvaganda u prahu  

Ašvaganda u prahu poznatija i kao indijski ginseng jedna je od najvažnijih ajurvedskih biljaka. Koristi se u Indiji već stotinama godina unazad ali tek danas postaje poznata superhrana. Koristi se za ublažavanje različitih simptoma zbog svojih adaptogenih svojstava.

Ašvaganda dobijena prirodnim sušenjem i mlevenjemisključivo celog korena Ašvagande, iz koga ništa prethodno nije ekstrahovano. Zbog toga ima upečatljivo intenzivan ukus, koji joj daju u potpunosti očuvana bioaktivna jedinjenja, odgovrna za njena neverovatna zdravstvena svojstva.

Glavni sastojci Ašvagande su:

alkaloidi, steroidni laktoni, a withania je glavni alkaloid.

Drugi sastojci su:

aminokiseline, kolin, beta-sitosterol, klorogenska kiselina, scopoletin i withaferin.

Sadrži alkaloide koji imaju antispazmodički efekat na mišiće uključujući i matericu a sadrži i steroidne laktone i koji kao aktivni sastojci imaju estrogenička svojstva. Glikovitanolidi bi mogli delovati kao modulatori imunološkog sistema. Sadrži i gvožđe.

Uticaj Ašvagande na zdravlje

Ašvaganda, indijski žen-šen, je efikasan antistresni adaptogen. Ova lekovita biljka ima umirujuće dejstvo na organizam, ali mu daje energiju, za razliku od sedativa koji ga omamljuju.

Ašvaganda i daje snagu i umiruje, što je prava retkost. Zbog tog svojstva, ašvaganda je idealna za oporavak posle bolesti i kod hroničnog umora.

Ašvaganda ubrzava oporavak organizma posle svih bolesti dajući mu dodatnu snagu. U tom smislu je idealna kombinacija indijskog žen-šena sa astragalusom i kordicepsom.

Njene aktivne supstance su vitanolidi i ima ih preko 20, a najveći deo biološke aktivnosti ove biljke pripisuje se vitaferinu A.

Ašvaganda odlično čisti organizam prodirući duboko u njega. Ašvaganda je odlična i kod varenje i asimilacije. U tu svrhu je najbolja kombinacija sa đumbirom. Kuvaju se zajedno kao čaj ili u supama i čorbama kao dodatak.

Sastav

100% ašvaganda u prahu

Ashwagandha se koristi kod artritisa, anksioznosti, bipolarnog poremećaja, poremećaja pažnje i hiperaktivnosti (ADHD), ravnoteže, opsesivno-kompulzivnog poremećaja.

Kod problema sa spavanjem (nesanica), tumora, tuberkuloze, astme, leukoderma, bronhitisa, bola u leđima.Takođe pomaže kod  fibromijalgija, menstrualnih problema, štucanja, Parkinsonove bolesti i hronične bolesti jetre.

Koristi se i za smanjenje neželjenih efekata lekova koji se koriste za lečenje raka i šizofrenije. Ashvagandha se koristi za smanjenje nivoa masti i šećera u krvi.

Najefektnije prirodno sredstvo za smanjenje anksioznosti i stresa koje u isto vreme daje energiju, jača imunitet i osetno podiže libido kod oba pola!

Namena :

Pomaže u periodima mentalne i nervne napetosti i anksioznosti.

Doprinosi relaksacijii emotivnoj izbalansiranosti.

Pomaže održavanju nivoa energije ivitalnosti.

Poboljšava otpornost organizma na stres.

Čuva zdravlje svojom antioksidativnošću.

Deluje pozitivno na srce i kardiovaskularni sistem.

Podržava zdravlje ženskih reproduktivnih organa.

Podržava mušku seksualnu funkciju.

Pomaže u održavanju zdravlja kože.

Recept za adaptogeni sejk

Toplo (ne vruće) biljno mleko

1/2 kašičice ašvagande (može malo više po želji)

1/2 kašičice make (može više)

1 kašika lešnik putera

1 kašiku kokosovog sirupa ili meda

izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom

Nutritivne vrednosti na 100g:

Energetska vrednost: 309kcal/1305kJ

Protein: 3,9g

Ukupne masti: 0,3g

zasićene masti: 0g

Ukupni ugljeni hidrati: 49,9g

Vlakna: 32,3g

Način upotrebe:

1 kafena kašičica (5g) praha izmešajte sa 2dl čaja, voćnog soka ili jogurta i popijte.

Ašvaganda u prahu 100g  We Are One

Scroll to Top