Kelp alga u prahu 100g We Are One

1.199 RSD

Kelp alga bezbeđuje pravilan izvor joda, smanjuje nivo holesterola, smanjuje nivo šećera u krvi, poboljšava usporen rad štitne žlezde.
  

Kelp alga u prahu 100g

Sastav: 100% kelp alga u prahu

Kelp alga je bogata antioksidansima, uključujući karotenoide i flavonoide, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji uzrokuju bolesti.

Kelp (kombu)  je vrsta velikih, smeđih morskih algi koja raste u plitkoj slanoj vodi, bogatoj hranljivim sastojcima, u blizini obalnih frontova širom sveta.

Istraživanja pokazuju da korišćenje kelp alge mogu pomoći u sprečavanju širenja malignih ćelija.

Vrsta velikih, smeđih morskih algi koja raste u plitkoj slanoj vodi, bogatoj hranljivim sastojcima, u blizini obalnih frontova širom sveta. Nešto se razlikuje u boji, ukusu i profilu hranljivih sastojaka od vrste koju možete videti u suši rolnama jer ova vrsta morskih algi već je osnovna u mnogim azijskim kuhinjama.

Nacionalni institut za zdravlje kaže da su morske alge, poput kelp, jedan od najboljih prirodnih izvora joda, suštinske komponente u proizvodnji hormona štitne žlezde .

Poremećaj metabolizma i povećanje štitaste žlezde kao i razne druge komplikacije. Takođe može podići nivo energije i pojačati funkciju mozga. Međutim, prema istraživanju, previše joda takođe može dovesti do problema sa štitnom žlezdom. To se može dogoditi ako ljudi koriste suplemente ili konzumiraju previše algi.

Alge sadrže vitamine K1 i A, folat, magnezijum, gvožđe, kalcijum, pantotensku kiselinu. Vitamin K i kalcijum igraju ključnu ulogu u zdravlju kostiju, a folat je neophodan za podelu ćelija.

Upala i stres smatraju se faktorima rizika mnogih hroničnih bolesti. Uključivanje hrane bogate antioksidansima u ishranu može pomoći u njihovom sprečavanju.

Bogata je antioksidansima, uključujući karotenoide i flavonoide, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala koji uzrokuju bolesti.

Antioksidativni minerali, poput mangana i cinka, pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa i mogu zaštititi kardiovaskularno zdravlje i sprečiti rak. Nedavne studije su istraživale ulogu morskog povrća u estrogenu povezanim karcinomima i karcinomima debelog creva, osteoartritisom i drugim stanjima.

Štitna žlezda je odgovorna za regulaciju telesne temperature i optimalno funkcionisanje metabolizma i zato se konzumacija kelpa preporučuje svima koji žele zadržati trenutnu težinu ili izgubiti suvišne kilograme. Deluju kao prirodni diuretik i jača nokte te podstiče rast kose. Sadrži i važne hranjive stvari kao što su gvožđe, kalcijum što je posebno važno za žene.

Sadrži prirodni antibiotik koji pomaže u borbi s infekcijama, naročito za vreme prehlada, virusa i gripa, upala sinusa jer poboljšava imuni sistem.

Prah kelp alge obezbeđuje pravilan izvor joda, smanjuje nivo holesterola, smanjuje nivo šećera u krvi, pomaže kod mršavljenja, deluje antiupalno, pomaže kod bolesti kostiju.

Način upotrebe:

1/4 kafene kašičice praha dnevno pomešati sa voćnim sokom, čajem, smutijem, šejkom i popiti. Proizvod ne sadrži veštačke boje, aditive, konzervanse,  zaslađivače i gluten.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energija 825 kJ

Ukupne kalorije 201 kcal

Proteini 5,31g

Masti 4,2g

od kojih zasićene 0,9g

Ugljeni hidrati 12,1g

od kojih je šećeri 0,1g

Dijetetska vlakna 46,5g

Pakovanje 100g We are one

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top