Bademovo brašno 150g
Bademovo brašno je prijatnog slatkastog ukusa, pa daje veoma lepu aromu jelima.Ljudi ga vole jer je prirodno bez glutena, a takođe je izvrstan izbor za sve one koji žele imati što manje ugljenih hidrata u ishrani .
Ako držite dijetu bez ugljenih hidrata ili želite spremati bez korišćenja žitarica ova namirnica biće potrebna vašoj kuhinji. Prirodno su moćni kada se govori o zdravlju srca, upravljanju šećerom u krvi, pa čak i nekim vrstama raka.
Daleko je bolje od složenih ugljenih hidrata kada je u pitanju gubitak težine i održavanje vitkijeg struka.
Svakodnevna konzumacija sirovih badema smanjuje rizik od srčanog udara do čak 45 posto! Monozasićene masne kiseline koje se nalaze u bademu, u kombinaciji sa vitaminom E i mineralima dovode do ovog fenomenalnog rezultata.
Prema istraživanjima, ako izbacite jedan deo nezdravih, zasićenih masnoća iz mesa i mleka, i zamenite ih bademom, imaćete manje razloga za brigu oko srčanih oboljenja. Opšte je poznato da ishrana koja se temelji na namirnicama sa visokim glikemijskim indeksom, kao što su belo brašno ili šećer, podižu nivo šećera u krvi.
Ukoliko dnevno unesete oko 60 grama badema u kombinaciji sa ovom hranom, smanjićete glikemijski indeks obroka.
Koriguje naglo povećanje šećera u krvi. Kada je u pitanju badem vitamini su značajan sastojak ove namirnice.
Upravo Vitamin E koji se u velikim količinama nalazi u ovom brašnu predstavlja jedan od antioksidanasa koji smanjuje količinu slobodnih radikala i štetu koju oni nanose.
Slobodni radikali su uzročik sve većeg broja malignih bolenja, pa vas badem štiti i od njih.
U ishrani vam može pomoći:
- poboljšava rad nervnog sistema
- smanjuje nivo lošeg holesterola
- štiti od moždanog udara
- pomaže kod gastritisa
- poboljšava moždane funkcije
- poboljšava zdravlje srca
- sprečava formiranje raka
- pomaže u smanjenju nivoa šećera u krvi
- podstiče mršavljenje
- povećava energiju i izdržljivost
- ne sadrži gluten.
Čest sastojak vegetarijanske i veganske kuhinje. Pošto je veoma hranljivo, redovnom upotrebom u ishrani organizam se održava u zdravoj ravnoteži.
Naročito je korisno pri povećanim energetskim zahtevima organizma (trudnoća, dojenje, rast, težak fizički rad, rekonvalescencija).
Nutricionisti ga preporučuju i dijabetičarima, kao i osobama koje žele da smanje opasnost od kardiovaskularnih oboljenja. Ima veoma prijatan slatkast ukus i može se dodavati drugim vrstama brašna kod pripreme najrazličitijih vrsta peciva i poslastica. Osim toga, može se dodavati sosovima, čorbama i salatama.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost 610 kcal/ 2552 kJ
Ugljeni hidrati 21g
od kojih šećeri 4g
Protein 10g
Ukupne masti 54g
od kojih zasićene masti 4g
So 0g
Pakovanje 150g Topfood