Tapioka brašno 200g organsko Biošpajz

250 RSD

Glatke i fine teksture tapioka brašno koristi se za zgušnjavanje sosova, umaka i supa.Napravite divan puding, kolač, ili mafin.👩‍🍳

Tapioka brašno, takođe poznato kao tapioka skrob, predstavlja dragocen sastojak u bezglutenskoj ishrani, posebno kada se koristi u kombinaciji sa drugim brašnima kako bi se poboljšala tekstura peciva.

Ovo brašno se dobija iz korena biljke kasave, poznate i kao Manihot esculenta, poreklom je iz Brazila, ali je svoj put pronašlo i do drugih delova sveta, poput Evrope, Indije, Afrike i Azije.

Karakteristično bele boje i neutralnog ukusa, tapioka brašno je već vekovima korišćeno za zgušnjavanje sosova, umaka i supa, zahvaljujući svojoj izuzetno glatkoj i finoj teksturi.

Glavni sastojak su ugljeni hidrati, koji su esencijalni za pružanje energije organizmu tokom dana, dok je sadržaj masti, proteina i natrijuma minimalan.

Pored toga što je bogato ugljenim hidratima, tapioka sadrži i manje količine gvožđa, neophodnog za normalno funkcionisanje organizma i proizvodnju crvenih krvnih zrnaca.

Ono što tapioku čini posebno korisnom jeste njena sposobnost zgušnjavanja, čak i na nižim temperaturama, što je čini idealnim sastojkom za dodavanje ‘u zadnji čas’ kako bi se postigla željena konzistencija umaka ili variva.

Jedna od glavnih prednosti tapioka brašna je stabilnost strukture čak i nakon zamrzavanja i odmrzavanja, čineći je pouzdanim izborom za pripremu različitih jela.

Bez obzira da li se koristi za slatka ili slana jela, tapioka skrob je svestrani sastojak koji se može koristiti za povećanje gustine umaka, supa, preliva, fila ili pudinzi. Za postizanje željene gustine, preporučuje se dodavanje jedne supene kašike tapioka skroba na svakih 230ml tečnosti.

U kombinaciji sa drugim brašnima bez glutena, posebno pirinčanim, bademovim i kokosovim daje najbolje rezultate i hrskavu koricu pecivima. Često se koristi u proizvodima bez glutena, jer poboljšava teksturu i vlagu.

Napomena:

Biljka je prirodno bez glutena i njen skrob se često koristi u receptima za obolele od celijakije.

Pakovanje 200g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top