Organski djumbir u prahu 50g Sanattera 

215 RSD

Đumbir u prahu se često dodaje jelima kako bi im dao karakterističan ukus, ali i koristi u pripremi napitaka i čajeva.

Organski djumbir u prahu 50g Sanattera

Organski djumbir sadrži gingerol koji je veoma jak antioksidant i ima protivupalno sredstvo. Poznat i kao Zingiber officinale, potiče od korenaste biljke koja se uzgaja u tropskim krajevima. Gingerol, aktivna komponenta iz korena đumbira, predstavlja snažan antioksidant s protivupalnim svojstvima, čineći ga izuzetno korisnim za zdravlje.

Sastav:

Organski đumbir u prahu

Bogatstvo vitamina i minerala, uključujući B6, vitamin C, magnezijum, kalcijum, gvožđe i kalijum, čini đumbir ne samo ukusan dodatak jelima već i dragoceni izvor hranljivih materija. Koristi se u mnogim tradicionalnim medicinskim praksama zbog svojih antibakterijskih i protivupalnih svojstava.

Pokazao je efikasnost u ublažavanju mučnine izazvane putovanjem ili hemoterapijom. Eliksir od đumbira i meda se tradicionalno koristi za tretiranje različitih zdravstvenih problema poput bronhitisa, prehlada, digestivnih tegoba i vrtoglavice. Takođe se koristi za olakšavanje kašlja, bola u grlu i curenja nosa.

Zahvaljujući svojim zdravstvenim beneficijama, đumbir se koristi za ublažavanje mnogih tegoba kao što su bolovi u mišićima, menstrualne tegobe, visok holesterol i kardiovaskularna oboljenja.

Miris đumbira je prijatno-aromatičan, a ukus ljutkast i oštar. Ovaj čudotvorni koren atimuliše apetit, ubrzava cirkulaciju, jača imunitet. Koristite ga svakodnevno kao začin u mnogim jelima.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 327kJ/78kcal

Ukupne masti 0,g

Ugljeni hidrati 5g

Šećeri 0g

Vlakna 7g

Proteini 0g

Pakovanje 50g Sanattera

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top