Organska kurkuma u prahu 50g Sanattera

185 RSD

Po svojim nutritivnim vrednostima, kurkuma je bogat izvor minerala, vitamina B6 i smatra se jednim od najačih prirodnih antibiotika.

 

Organska kurkuma u prahu 50g

Kurkuma je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova koji se ističe svojim aktivnim sastojkom kurkuminom. Poznat kao „sveti prah“ u Indiji, zbog svog izvanrednog uticaja na celokupno zdravlje. Kurkuma, biljka iz porodice đumbira, potiče iz tropske Južne Azije i već vekovima se koristi kao deo ajurvedske medicine

Ključni je sastojak indijskog začina kari, koji predstavlja mešavinu kurkume i drugih aromatičnih začina. U kurkumi se nalazi oko 5% kurkumina, aktivnog jedinjenja sa moćnim lekovitim svojstvima.

Osim što je bogat izvor minerala i vitamina B6 poznata je i kao snažan prirodni antibiotik, što je čini dragocenim dodatkom ishrani. Njen karakterističan žuti pigment i aroma doprinose ukusu i kvalitetu raznovrsnih jela.

Lekovita svojstva kurkume objašnjavaju se njenim gorčim ukusom, koji je efikasan u ubijanju klica, parazita i toksina, kao i u poboljšanju cirkulacije i metabolizma.

Tradicionalna indijska medicina smatra kurkumu jednim od najmoćnijih prirodnih lekova, a naučna istraživanja su potvrdila njen blagotvoran uticaj u lečenju raznih ozbiljnih zdravstvenih problema poput raka i Alzheimerove bolesti.

Aktivna komponenta kurkumin, pokazuje snažno protivupalno dejstvo i efikasnija je od mnogih konvencionalnih protivupalnih lekova. Takođe, kurkumin je poznat po svojoj sposobnosti da smanji otpornost na insulin i spreči razvoj dijabetesa tipa 2.

Takođe se koristi kao aditiv u prehrambenoj industriji, gde se koristi za bojenje raznih proizvoda poput sira, jogurta, salata i margarina.

Takođe, voda sa dodatkom kurkume pokazuje snažna antiupalna svojstva, dok kurkumin ima sposobnost da spreči razvoj karcinoma i metastaza.

Ova dragocena biljka pokazala je izuzetnu efikasnost u snižavanju holesterola, lečenju depresije, sprečavanju tromboze i krvnih ugrušaka, smanjenju visokog krvnog pritiska, čišćenju tela od toksina, obnavljanju moždanih ćelija, pomoći kod kožnih oboljenja, upale očne ovojnice, gastritisa i mnogih drugih zdravstvenih problema.

Pre upotrebe u terapeutske svrhe, važno je konsultovati se sa stručnjakom, posebno ako se uzimaju jaki lekovi, kako bi se izbegle eventualne interakcije ili neželjeni efekti.

Nutritivna vrednost 100g:

Energetska vrednost 1034kJ/247kcal

Ugljeni hidrati 50g

Proteini 3g

Ukupne masti 1g

Holesterol 0g

Organska kurkuma u prahu 50g Sanattera

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top