Bosiljak 10g Herbella

30 RSD

Kategorija: Oznake: , ,

Bosiljak 10g Herbella

Broj jela u kojima možete koristiti bosiljak kao začin je skoro pa beskonačan. To je biljka sa lepim mirisom i prilagodljivim ukusom. Najšće se dodaje supama, jelima sa testeninom, salatama od povrća, raznim umacima za meso i morske plodove. Kombincija bosiljka i paradajza je prirodna te ih možete dodavati kada pravite picu.

Svoju primenu ima u kulinarstvu i to posebno u supama, prelivima za testenine i jelima od ribe i mesa. Osim kao začin, koristi se i kao prirodni lek protiv mnogih zdravstvenih tegoba.

Delotvoran je protiv kašlja, glavobolje i nesanice. Efikasno poboljšava raspoloženje. Poznat je po svojim snažnim antiupalnim i antioksidativnim svojstvima. Poreklom je iz Indije i u toj državi predstavlja simbol dobrodošlice.

Kao začin bosiljak daje ukus jelima, poboljšava varenje teške hrane i čuva je od kvarenja. Kulinari ga preporučuju kao dodatak jelima od krompira, kukuruza, karfiola i plavog patlidžana. U mediteranskoj kuhinji predstavlja sastavni deo soseva i preliva za jela sa testeninom.

Sušeni bosiljak ima jači ukus od svežeg, pa ga treba dodavati u variva i razna druga jela od povrća, kao što je grašak i pasulj, ali i u salate i namaze.

Pakovanje 10g Herbella

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top