Boza M Factory 1l

190.00RSD

Boza se posebno preporučuje sportistima starijim osobama.Kod trudnica i porodilja podstiče stvaranje i poboljšava kvalitet mleka.

Boza M Factory 1l

Boza je prirodno, tradicionalno piće od žitarica.Kvasac u bozi predstavlja prirodni koncentrat kompleksa B vitamina.Sadrži znatne količine belančevina velike biološke vrednosti.

Pepoznatljiva je po gustini, kiselkastom ukusu i žućkastoj boji koja potiče od kukuruznog brašna, osnovne sirovine za pripremanje.

Sadrži još pšenično brašno i vodu, a dobija se fermentacijom u vodi. Neškodljiva je, pa može da se popije i do dva litra dnevno. Iako je bila pomalo zaboravljena, poslednjih godina se sve više pije, jer se pod uticajem informacija o značaju zdravlja Ljudi sve više okreću ishrani bez veštačkih konzervansa. Osim što je potpuno „bez hemnije”, je bogata i vitaminima.

Kao napitak se korisi više od hiljadu godina i bio je sastavni deo ponude svake poslastičarnice, dok je danas prava retkost. Zdrav osvežavajući napitak pun vitamina B kompleksa, vitamina A i E. Sadrži veliki broj korisnih bakterija.

Kiselkasti napitak male pH vrednosti je veoma efikasan je protiv avitaminoza i virusnih infekcija.

Osim toga, podstiče probavu (laksativ), leči mamurluk. Posebno se preporučuje konzumiranje sportistima, trudnicama i porodiljama jer podstiče stvaranje i poboljšava kvalitet mleka.

Produkti fermentacije:

Mlečna kiselina, ugljen-dioksid i minimalna količina etanola, daju ovom napitku vrlo prijatan, osvežavjući ukus i miris. Zbog takvih svojstava ovaj napitak se preporučuje trudnicama, dojiljama, deci i starijim osobama.

Sastav:

Voda, kukuruzno brašno, pšenično brašno, kvasac, šećer.

Bez veštačkih boja, poboljivača ukusa i konzervansa.

Boja:

Prirodni karamel.

Nutritivna vrednost na 100ml:

Energetska Vrednost Kcal 51

Energetska Vrednost KJ 217

Masti 0g

Od toga zasićene masti 0g

Uljeni hidrati 11g

Od toga šećeri 8g

Vlakna 0g

Proteini 0g

Pakovanje 1l

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top