Sok od Crne Zove organski 500ml Nisha

950.00RSD

Ekstrakt ploda zove sprečava razmnožavanje virusa u ćeliji. Eliminiše masti i holesterol iz organizma.

 

Sok od Crne Zove organski 500ml

Sok od crne zove ima antioksidativna, protivupalna, imunostimulativna, protivvirusna, analgetička, antipiretička i umirujuća dejstva.

Brojne studije i analize su potvrdile lekovitost crne zove i otkrile da njen plod sadrži preko 40 aktivnih sastojka, flavonoida, polifenola, minerala i vitamina, koji se udruženo i uspešno bore protiv virusnih infekcija.

Crna zova je prepuna zdravih supstanci. Ona sadrži beta karoten, vitamin C, antocijanine, tanine, aminokiseline, kao i hlorogensku kiselinu koja je snažan antioksidans. Antocijanini iz njenih bobica poboljšavaju imunitet tako što podstiču proizvodnju citokina, proteina koji učestvuje u regulaciji imunološke reakcije u telu.

Sve crveno bobičasto voće sadrži antocijanine, materije koje se vezuju i sprečavaju virus da uđe u ćeliju. To svojstvo ih čini prirodnim antivirusnim lekovima. Kako su pokazala istraživanja čijim podacima raspolaže ministarstvo poljoprivrede SAD-a, crna zova ima višestruko veću količinu antocijanina u poređenju sa drugim bobičastim crvenim voćem.

Bobice imaju skoro 5 puta veću koncentraciju antioksidanasa od plodova borovnice.

Koristi kod gripa, infekcija gornjih disajnih puteva, upala usne duplje, poboljšava prokrvljenost ekstremiteta, varenje, pozitivno utiče kod upale zglobova i snižava temperaturu.

Crna zova deluje tako što sprečava ulazak virusa u ćeliju, pritom aktivirajući imunitet da adekvatno odgovori. Svojim antivirusnim dejstvom crna zova blokira replikaciju virusa, čak i nakon ulaska virusa u ćeliju i to u različitim stadijumima virusne infekcije.

1.Ekstrakt sprečava vezivanje virusa za ćeliju:

2.Direktno:

blokiranjem proteina kojima se virusi ‘’kače’’ za ćeliju, ali i onih proteina koji omogućavaju ulazak virusa  u ćeliju.

3.Indirektno:

stimulacijom produkcije određenih „ćelijskih glasnika“, koji imaju ulogu u koordinaciji različitih vrsta ćelija imuniteta za što bolji odgovor na ulazak virusa u organizam.

4.Crna zova sprečava razmnožavanje virusa u ćeliji:

Brojne studije i analize su potvrdile lekovitost sirupa od ovih bobica i otkrile da njen plod sadrži preko 40 aktivnih sastojka, flavonoida, polifenola, minerala i vitamina, koji se udruženo i uspešno bore protiv virusnih infekcija.

Namena:

  • prehlada, grip i kašalj
  • problemi sa sinusima i upale
  • virusi
  • zatvor
  • alergije
  • karcinomi
  • podizanje imuniteta (crna zova ima više procenata antioksidanata u odnosu na malinu, kupinu, brusnicu ili gođi bobice)
  • eliminacija masti i holesterola iz organizma

Napomena:

Treba znati da bobice zove ne smeju nikada da se jedu sirove jer su toksične i mogu da izazovu trovanje. Beru se tek kada su potpuno zrele.

Termičkom obradom toksičnost bobica se u potpunosti uništava, pa je jako važna priprema i način na koji se to radi.

Preporučena dnevna doza:

2x dnevno 25ml, pola sata pre jela, na prazan stomak.

Pakovanje 500ml Nisha

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top