Brezin šećer 150g
Brezin šećer je potpuno prirodan zaslađivač biljnog porekla koji se ponaša i rastvara poput običnog šećera i može u potpunosti zameniti njegov ukus.
Dobija se iz drveta breze a po svom sastavu je 100% ksilitol, supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću.
Ovaj šećer ima veoma nizak glikemijski indeks 7-13, dok recimo fruktoza ima indeks 19 a beli šećer (saharoza) 100. Takođe, u odnosu na saharozu, ovaj šećer sadrži 40% manje kalorija (2,4Kcal/g) i polako se apsorbuje i vari što dovodi do osećaja sitosti. To ga čini pogodnim za ishranu svih onih koji brinu o normalizaciji nivoa šećera u krvi i telesne težine.
Ova vrsta šećera nije pogodno tlo za razvoj gljivica te je pogodan za osobe koje su na kandida dijeti.
Karakteristike:
- Prijatelj zuba
- Ukus poput šećera
- Niskokaloričan 2,4 kcal/g
- Nizak glikemijski indeks 7-13
- 100% prirodno
Ima skoro duplo nižu kalorijsku vrednost od običnog belog kristal šećera.
Sastav :
100% ksilitol iz drveta breze.
Svojstva (ksilitola):
- Ima identičnu slatkoću kao beli šećer i menja ga u odnosu 1:1
- Ublažava osećaj gladi
- Smanjuje želju za šećerom i ugljenim hidratima
- Pospešuje probavne procese i sprečava opstipaciju
- Pomaže u stabilizaciji nivoa šećera u krvi zbog malog glikemijskog indeksa (GI=7)
- Niska kaloričnost (2,4 kcal/g) i nivo apsorbovanih ugljenih hidrata
- Usporava karijes, stvaranje zubnog kamenca i nastanak zubnog plaka
- Štiti od infekcije i ne hrani loše bakterije u našem organizmu
- Dokazano se može koristiti i u slučaju gljivičnih infekcija ( kandidijaza )
- Ima alkalizirajući i detoksicirajući efekat
- Mogu ga sa sigurnošću koristiti odrasli, deca, dijabetičari, trudnice, osobe koje žele smršati i osobe koje su na candida načinu ishrane
Način upotrebe:
Može se koristiti kao i svaki drugi zaslađivač, prilikom pravljenja kolača, kuvanja i pripreme napitaka.
Nutritivna vrednost u 100g:
Energ.vrednost 1035kJ/240Kcal
Proteini 0g
Ugljeni hidrati 100og
od kojih šećeri 0g
Masti 0g
Biljna vlakna 0g
So 0g
Pakovanje 150g Beyond