Plava Spirulina u prahu 50g We Are One

3.495 RSD

Plava spirulina u prahu je neutralnog ukusa pa je odlično rešenje kada vam je potrebna prirodna plava boja za kreiranje živopisnih recepata u kuhinji.

Plava Spirulina u Prahu: Superhrana Bogata Proteinima i Antioksidansima

Plava spirulina sadrži snažan antioksidativni pigment koji se zove fikocijanin zbog čega i ima izrazito plavu boju. Međutim, osim što je 100% prirodan pigment, plava spirulina pruža brojne zdravstvene prednosti. Fikocijanin ima antiupalna i antialergijska svojstva. Ssadrži izuzetnih 60-70% kompletnih, visoko svarljivih proteina.

Sastav:

  • 100% plava spirulina u prahu (Spirulina Platensis)

Nutritivna Vrednost:

Nutritivna vrednost plave spiruline pruža niz zdravstvenih benefita bez ikakvih štetnih efekata. Izuzetno je hranljiva i idealna kao dodatak ishrani za ljude svih dobnih grupa i različite životne stilove. Njena visoka svarljivost i dokazana antioksidativna i protivupalna svojstva čine je poželjnim izborom u ishrani.

Osim vitamina, bogata je esencijalnim mineralima poput gvožđa, kalcijuma, cinka, fosfora, selena i magnezijuma, kao i esencijalnim masnim kiselinama omega-3 i omega-6, zajedno s GLA (gama linolenskom kiselinom).

Koristi

Antioksidans

Fikocijanin, aktivan sastojak plave spiruline, ima moćna antioksidativna svojstva koja pomaže ćelijama u zaštiti od oksidativnog stresa i oštećenja koja izazivaju slobodni radikali. Studije pokazuju da fikocijanin takođe ima antiupalno dejstvo, zbog čega umiruje upalne procese u organizmu..

Imunitet

Mikronutrijenti poboljšavaju imunitet. Vitamini C, E i B6 stimulišu proizvodnju belih krvnih zrnaca koja igraju vitalnu ulogu u borbi protiv infekcija i bolesti.

Zdravlje jetre

Podstiče detoksikaciju organizma (pomaže u izbacivanju toksina iz tela). Takođe održava zdravlje jetre tako što promoviše proizvodnju esencijalnih enzima koji podržavaju procese ovog organa.

Oporavak mišića

Neke studije su dokazale da zbog toga što je plava spirulina bogata antioksidansima, može pomoći u smanjenju oksidativnog stresa izazvanog vežbanjem. Ovo znači da pomaže kod oporavka nakon treninga, ubrzava prolazak upale mišića i poboljšava fizičke performanse.

Antikacerogeni efekat

Iako je potrebno više istraživanja, studije su pokazale da antioksidansi fikocijanina sadrže antikancerogena dejstva.

Prednost:

Plava spirulina je neutralnog ukusa pa je odlično rešenje kada vam je potrebna prirodna plava boja za kreiranje živopisnih recepata u kuhinji.

Upotreba:

Zbog svoje plave boje, koristi se u proizvodnji hrane i pića ali i u veganskim proizvodima. Dodajte 1-3 grama praha u smutije, limunade, čia puding, kao prirodnu boju za sladolede i druge poslastice.

Nutritivna vrednost:

Bez masti (manje od 0,5g na 100g), bez šećera (manje od 0,5g na 100g), nizak nivo soli (manje od 140mg na 100g), visok sadržaj proteina (više od 10g na 100g).

Napomena :

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Pakovanje 50g We Are One

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top