Hlorela (Chlorella) tablete 400k We Are One

1.190 RSD

Hlorela može smanjiti toksikaciju teškim metalima, poput žive.Utiče na smanjenje triglicerida i  transaminaza.

Hlorela (Chlorella) tablete 400k

Hlorela (Chlorella) ima sposobnost podsticanja prirodnih detoksikacijskih procesa u organizmu i smanjenja zadržavanja toksina u telu. Jednoćeliska alga koja pripada skupu mikroalgi i koristi se kao dodatak ishrani.

Mikroalge su različiti skup fotosintetskih prokariotskih ili eukariotskih mikroorganizama koji su vrlo jednostavni za uzgajanje i proizvodnju, a vrlo često se koriste kao dodaci ishrani . Alga ima čvrst ćeliski omotač, koga ljudski organizam ne može svariti.

Zbog toga, alga unosi se u obliku dodataka ishrani jer su tako nutrijenti koje ona sadrži dostupni za apsorpciju u probavnom sistemu. Podstiče prirodni proces detoksikacije: kao i druge mikroalge ima sposobnost podsticanja prirodnih detoksikacijskih procesa u organizmu i smanjenja zadržavanja toksina u telu.

Može smanjiti detoksikaciju teškim metalima, poput žive i kadmijuma.

Iako detoksikacija teškim metalima nije učestala, pojedine osobe koje žive u okolini sa zagađenim vazduhom ili su na poslu izloženi izvorima teških metala mogle bi imati koristi od korišćenja dodataka ishranii s algom Hlorella.

Pokazala se korisnom u smanjivanju udela i nekih drugih kontaminanata koji mogu biti prisutni u hrani, poput dioksina. Hlorofil koji je prisutan deluje povoljno na jetru i pokazao delotvornim u tretiranju oštećene jetre.

Tablete se koriste se kao pomoćna terapija tokom lečenja nealkoholne masne jetre pokazala se korisnom zbog delotvornosti na:

Takođe ova alga može pomoći u mršavljenju i smanjivanju osetljivosti pacijenata s masnom jetrom na CRP, što dodatno olakšava proces lečenja. Pokazala moguću korist kod mršavljenja. Razlog tome je utiecaj visinu hormona koji utiču na osećaj gladi i sitosti.

Deluje povoljno na lipidni profil i krvni pritisak. Pokazala se pri poboljšanju lipidnog profila kod osoba koje imaju povećane pojedine vrednosti masnoća u krvi.  Redovna konzumacija hlorele može smanjiti povećane vrednosti holesterola i triglicerida.

Unos tokom 6 nedelja povećao je antioksidacioni status pušača koji imaju povećane potrebe za unošenjem antioksidansa jer su izloženi većem oksidacijskom stresu.

Nedovoljan unos antioksidansa i oksidacijski stres mogu dovesti do pojave mnogih Hroničnih bolesti, poput dijabetesa i raka. Ona ima potencijal podržavanja funkcionisanja imunog sistema.

Dodatak alge u ishranu pacijenata s malignim tumorom na mozgu poboljšao je funkcionisanje imunog sistema i smanjio nuspojave uzrokovane hemoterapijom ili imunosupresivnim lekovima. Uz to, došlo je i do smanjenja učestalosti respiratornih infekcija i gripa.

Nutritivni sastav:

 • vitamin B12 – izvor je aktivnog oblika vitamina B12 pa može biti koristan dodatak ishrani osoba čija se ishrana zasniva na unosu namirnica biljnog porekla i koji ne unose dovoljnu količinu vitamina B12.
 • gvožđe i vitamin C – dodaci ishrani s hlorelom izvor su gvožđa, a njegova apsorpcija pojačana je zbog istovremene prisutnosti vitamina C.
 • antioksidansi – alga obiluje mnogim sastojcima koji pokazuju antioksidaciono, protivupalno i antikancerogeno delovanje, poput astaksantina, luteina i hlorofila.
 • omega-3 masne kiseline –  alge su izvor omega-3 masnih kiselina. 3 g alge sadrži prosečno 100 mg omega-3 masnih kiselina.
 • prehrambena vlakna – u većim količinama može znatno doprineti unosu prehrambenih vlakana. Međutim, često se unosi tek u manjim količinama.
 • proteini – čine 50-60 % sastava Chlorelle. Značajno je da ova alga sadrži potpune proteine. To znači da njeni proteini sadrže dovoljne količine svih 9 esencijalnih aminokiselina, tj. gradivnih blokova proteina koje ljudski organizam ne može sam proizvesti.

Lekovito dejstvo:

 • antikancerogeno
 • hemopreventivno
 • protivupalno
 • antimikrobno
 • antioksidativno delovanje

Sastav :

100% organski prah Chlorelle 

Način upotrebe:

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top