Čaj od Ivanjskog cveća 100g

99 RSD

Čaj od Ivanjskog cveća se koristi kao diuretik, za olakšavanje izmokavanja, kod bolova i grčeva u stomaku. Takođe, preporučuje se i za spoljnu upotrebu, za ispiranje, kod povreda i bolesti kože.

Čaj od Ivanjskog cveća 100g

Dobro je popiti čaj od ivanjskog cveća (Galii veri) jer ima moćno delovanje na tumore tankog creva i bešike. Sprečava pojavu spazma, pa se može primeniti i kod bolova u stomaku izazvanih nekim upalnim procesima.

Ivanjsko cveće ima diuretična svojstva, pa se može koristiti i u čajnim mešavinama za bubrege.

Fitohemijskim ispitivanjima ustanovljeno je da ova biljka sadrži oko 2% flavonoida, kvercetin glikozide (rutin, palustrozid, cinarozid i druge), znatno manje iridoid-glikozide.

Glavni je asperulozid, a prisutni su i monoterpein, skandozid i drugi), tanin, saponozid i malo etarskog ulja. Koristi se pri lečenju kožnih bolesti, psorijaze, kao diuretično, adstringentno, i antiflogistično sredstvo, retko kao dijaforetik i spazmolitik.

Zajedno s drugim komponentama, primenjuje se pri stomačno-crevnim oboljenjima.

Sastav:

Herba ivanjskog cveća (Galii veri herba)

Osobine:

Herba ivanjskog cveća sadrži glukozide (asperulozid), saponine, organske kiseline i mineralne soli. Aktivni sastojci ivanjskog cveća deluju diuretično, antiseptično i protivupalno.

Upotreba čaja preporučuje se :

kao diuretik, za olakšavanje izmokavanja, kod bolova i grčeva u stomaku. Takođe, preporučuje se i za spoljnu upotrebu, za ispiranje, kod povreda i bolesti kože.

U  narodnoj medicini koristi se za preznojavanje, kod povišene telesne temperature, i za umirenje kod napada padavice.

Način pripreme :

Jednu kafenu kašičicu herbe ivanjskog cveća (3-4 g) preliti sa 150 ml ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 min. Procediti i piti  dve do tri šolje vrućeg čaja dnevno.

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top