Čaj od Kantariona 100g

135 RSD

Čaj od Kantariona: Gospina Trava s Neizmernim Lekovitim Svojstvima

Čaj od Kantariona: Gospina Trava s Neizmernim Lekovitim Svojstvima

Čaj od kantariona se već vekovima koristi za različite zdravstvene tegobe, kao što su posekotine, opekotine, hemoroidi i zarastanje rana. Ova biljka, sa latinskim nazivom Hypericum perforatum, ima dugu istoriju upotrebe koja datira još iz doba Starih Grka i Rimljana.

Lekovita Svojstva

Listovi i cvetovi kantariona sadrže mnoge lekovite supstance koje donose brojne koristi za zdravlje organizma:

 1. Za Depresiju i Duševni Nemir

Ekstrakt kantariona pokazuje se efikasnim u ublažavanju simptoma depresije, poput uznemirenosti, nespokoja, lošeg raspoloženja i nesanice. Može biti prirodna alternativa antidepresivima i sedativima, pružajući olakšanje od depresivnih stanja bez neželjenih efekata farmaceutskih preparata.

 1. Pomoć u Menopauzi

Može olakšati simptome menopauze, poput valunga i promena raspoloženja, pružajući ženama prirodno rešenje za lakše podnošenje ovog životnog perioda.

Ostale Koristi

Osim navedenih benefita, kantarion se koristi i za rešavanje drugih zdravstvenih problema:

 • Ublažava Opsesivno-Kompulzivni Poremećaj
 • Otklanja Stomačne Tegobe
 • Ublažava Migrenu i Glavobolju
 • Poboljšava Stanje Neuralgije
 • Ublažava Išijas
 • Pomaže kod Fibromijalgije
 • Pomaže u Otklanjanju Hroničnog Umora, Zamora i Bolova u Mišićima
 • Može Pomoći u Lečenju Raka
 • Ublažava Lupanje Srca
 • Povećava Apetit

Napomena

Iako kantarion može doneti brojne koristi za zdravlje, treba biti obazriv prilikom upotrebe, posebno ukoliko se koristi u kombinaciji sa drugim lekovima. Pre početka korišćenja čaja od kantariona ili bilo kog drugog biljnog preparata, konsultujte se sa kvalifikovanim zdravstvenim stručnjakom.

Hemijski sastav:

Herba kantariona sadrži antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), flavonoide, biflavonoide, 8-9% tanina, etarsko ulje, ksantone, amino kiseline (GABA)

Način pripreme:

Jednu supenu kašiku herbe kantariona preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.

Pakovanje 100g rinfuz

U ponudi i pakovanje od 1kg

Napomena:

Sve informacije pružene u ovom materijalu služe samo u informativne svrhe i edukaciju opšte populacije o zdravlju i ne bi trebalo da zamene mišljenje ili terapiju vašeg licenciranog medicinskog stručnjaka.

Nadamo se da će informacije koje delimo doprineti vašem zdravlju i blagostanju. Ove informacije su prikupljene iz različitih stručnih izvora, uključujući publikacije medicinskih stručnjaka koji koriste biljne suplemente u svojoj praksi.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top