Čaj od Kantariona 100g

135 RSD

Čaj od kantariona 100g

Čaj od kantariona (lat. Hypericum perforatum), takođe i gospina trava, od davnina se u narodu cenio i upotrebljavao za lečenje posekotina, opekotina, hemoroida, zarastanje rana.

Takodje kao antiseptik (spoljašnja upotreba), a isto i za oboljenja jetre, bolove u želucu i dijareju (unutrašnja upotreba). Njegova upotreba u lečenju datira još iz doba Starih Grka i Rimljana.

Listovi i cvetovi kantariona poseduju velika lekovita svojstva za organizam. Najviše se upotrebljavaju za lečenje depresije, nemira, za apetit i probleme sa spavanjem. Biljka kantarion potiče sa evropskog tla, ali se u današnje vreme gaji i na ostalim kontinentima, posebno u Australiji.

Pomaže za lečenje mnogih zdravstvenih problema:

1. Za depresiju i duševni nemir:

ekstrakt kantariona pomaže kod neprijatnih stanja koja prate depresiju, a to su uznemirenost, nespokojstvo, loše raspoloženje, nesanica. Može biti idealna prirodna alternativa za lečenje depresije, bez uzimanja drugih farmaceutskih proizvoda, kao što su antidepresivi i sedativi.

Budite obazrivi kad koristite kantarion, jer u kombinaciji sa drugim lekovima može izazvati neželjena dejstva. Prema tome, samo osobe koje ne piju nikakve lekove mogu bez straha da uzimaju kantarion.

2. Ublažava simptome menopauze:

mnoge žene lakše podnose simptome menopauze ukoliko piju čaj od kantariona. Valunzi, promene raspoloženja itd, značajno se mogu smanjiti upotrebom kantariona.

Takođe, kantarion se može korostiti i za sledeće probleme:

 ublažava opsesivno-kompulzivni poremećaj

 otklanja stomačne tegobe

 ublažava migrenu i glavobolju

 poboljšava stanje neuralgije

 ublažava išijas

 pomaže kod fibromijalgije

 pomaže u otklanjanju hroničnog umora, zamora i bolova u mišićima

 može pomoći u lečenju raka

 ublažava lupanje srca

 povećava apetit

Latinski naziv :

Hypericum perforatum L. (Hypericaceae)

Kao lekoviti deo biljke koristi se :

Osušen nadzemni deo biljke (Hyperici herba)

Hemijski sastav :

Herba kantariona sadrži antrahinonske derivate hipericin i pseudohipericin, floroglucinske derivate (hiperforin), flavonoide, biflavonoide, 8-9% tanina, etarsko ulje, ksantone, amino kiseline (GABA)

Neželjeni efekti :

Hipericin može kod osetljivih osoba izazvati fotosenzibilizaciju, pa se ne preporučuje sunčanje tokom terapije prepratima kantariona.

Način pripreme  :

Jednu supenu kašiku herbe kantariona preliti šoljom (200ml) ključale vode, ostaviti da stoji 15 minuta, procediti. Piti 3 puta dnevno po jednu šolju čaja pre obroka.

Zemlja porekla Srbija

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top