Čaj od Kičice: Prirodni Podsticaj za Varenje i Apetit
Čaj od kičice je poznat po svojoj sposobnosti da podstiče lučenje sokova i enzima za varenje, što ga čini idealnim rešenjem za slab apetit i želudačne probleme povezane s nedostatkom želudačnog soka.
Lekoviti Deo Biljke
Kičica (Centaurium erythraea), poznata i kao grozničava trava, koristi se u tradicionalnoj medicini zbog svojih lekovitih svojstava. Osušen nadzemni deo biljke, uključujući stabljike, listove i cvetove, koristi se za pripremu čaja. Ove delove biljke treba odseći kada počne da cveta i brzo osušiti u hladu kako bi se sačuvala prirodna boja i lekovita svojstva.
Zdravstvene Prednosti
- Podsticanje Lučenja Sokova i Enzima: Gorki sastojci iz kičice refleksno izazivaju lučenje pljuvačke, sokova i enzima u digestivnom sistemu, što omogućava bolje i kompletnije varenje hrane.
- Poboljšanje Apetita: Pomaže u stimulaciji apetita i može se koristiti kao sredstvo za jačanje i oporavak organizma.
- Snižavanje Temperature: Tradicionalna medicina koristi kičicu za snižavanje temperature i groznice, zbog čega je poznata kao grozničava trava.
- Podrška za Jetru i Metabolizam: Povoljno deluje na rad jetre, posebno kod masne jetre, i pomaže u izlučivanju žuči.
- Protivupalno Delovanje: Vodeni ekstrakt herbe kičice dokazano ispoljava protivupalno delovanje i olakšava sniženje povišene telesne temperature.
Ograničenja u Upotrebi
- Osobe sa Čirom na Želucu: Ne preporučuje se upotreba čaja od kičice kod osoba sa čirom na želucu.
Način pripreme :
Dve kafene kašike kičice preliti šoljom (200 ml) ključale vode. Sud poklopiti i da stoji 15 minuta. Procediti i piti dva do tri puta dnevno po šolju čaja pola sata pre jela.
Pakovanje 50g
Cena se redovno